上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
記大過姐 唔洗跳喎
反而想知個窗畜講過咩 到而家都唔肯出黎面對

一定身有屎先咁做

根本個老母就假定左個老師錯先

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

]其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉
咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

要玩捉字蚤,好,咁前面2粒字係咪講緊交代呀?
後面我問果句都係強調緊交代喎?
仲有你唔識全段閱讀架?

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

老母除左要道歉,前面仲有句交代囉

咁我而家咪問緊你我上面係咪強調緊交代呀 ?下?
你理解能力直頭相當有問題啦
講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?
罰係冇問題 但這老師在對學生說過甚麼是關鍵
有沒有使用過激言詞而導致學生自殺?

可以隔住個電話鬧到人自殺都幾勁下
死左知學生都可以潛水解決.
真勁
逃學記大過有咩問題 ?
咁少資料都可以討論得咁激烈
唯一屌得落既就係間垃圾學校同個廢柴老師無道歉仲要連香都唔去上真不愧係香港

要道咩歉 ?

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

仲有你唔識全段閱讀架?

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

唉得喇得喇 慳番啖氣訓低喇
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

所以唔知情況都係唔亂咁評論

以前我阿哥又係學校成日比老師隊住黎鬧
其實學生哥真係會好壓抑

因為有啲教畜真係會將私人情緒發洩係學生到

同樣都有好多學生係溫室長大 少少刺激都接受唔到

呢樣真 不過真相真係得個學生同老師知

一定係當個學生係狗咁屌佢啦

你試諗下 好聲好氣講點會跳樓呀
個老師知自己仆街 當學生係狗咁怒屌 而家淆底咪唔敢出黎囉

吊我做學生又唔係打你工,做咩九要受老師氣
個老師咪柒囉 直接鬧學生
根本直接同個老母講 再由老母鬧 就唔會上身
資料太少無法討論
出黎返工做野比人屌得重金啦,如果咁就自殺,咁香港每日都死好多人

廚房啲學徒都死緊9成
就算讀到書返intern都要比人閪又死一半

返學有冇錢收呀?
炒咩車

個學生自殺死鳩埋
點都同個教畜脫離唔到關係

上香又唔去 出來交代下都唔敢
一路咁鳩縮 件教畜咁嘅行為唔撚抵屌咩
諗起小雲 又係比班教畜害死
個老師咪柒囉 直接鬧學生
根本直接同個老母講 再由老母鬧 就唔會上身

佢一開始咪同個老母講 應該個仔之後打去求情比個訓導屌 之後就跳左
個老母都肯定有鬧啦
其實學校好鐘意教 「大過 好嚴重」 , 比老母打死

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

仲有你唔識全段閱讀架?

講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

唉得喇得喇 慳番啖氣訓低喇

前面我講緊會個面交代下
你條友就無啦啦話乜9交代同道歉係兩回事
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓
可能講左d咩唔死都沒用
試過比學校屈逃學
唔係招呼我個阿sir係小數既清泉實開佢波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞