上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
[member]點解甲寅可以咁on9
之前死左個依家又死多個
唔多唔少都關學校既管理事啦
又唔見隔離鄧顯係咁
師資又差環境又差 全北區最細既學校
利申 舊生 由f1半年開始已經後悔入左依間
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

高中啦大佬 難得個學生自己肯返屋企溫書 好心學校就咪撚理佢地啦
你話 條友係逃學去網吧打機就話抵屌啫
個老母都知個仔係返屋企溫書 咁樣都要追究

有屋企人撐根本唔怕 dse夠分我諗無畢業證書都得既

個訓導打比老母先 然後個學生先走去求情 咁屋企人撐定唔撐都幾易睇得出
逃學記大過好正常,你咁都接受唔到點出來社會
個細路唔肯返學,責任竟然唔係D家長唔識教,而係話D教畜屌鳩D細路唔返學
有時都幾難理解連登班細路仔既思想

大家都做過學生比人屌過 依家既香港好多時係家長問題>>老師 只係老師做左醜人 當然唔排除有部份教畜真係仆街黎

只可以錦講
老師仆街係對全部同學都仆街
父母仆街只係對你一個仆街

但好多時係老師仆街D
但唔係你一個人受

調返轉講,教書既一個對住三十個,父母一對一或者一對幾,係咪佢地影響子女大D
個仔係佢生出黎
佢有責任睇緊D,而唔係諗住將責任推俾個教畜就算

agger

用做野忙做理由去推卸責任係最醜惡
最記得睇三五成群果陣最尾有講法官嘅判詞,發生呢類型嘅事屋企同埋社會都責無旁貸
今次都一樣
其實學校同家長都有責任,是但推曬俾一邊都唔公平
點解冇人會覺得個責任應該係個學生身上?
佢老母養到佢17歲,自己俾人話兩句(有原因咁俾人話,唔係俾人屈佢走堂,冇端端吊鳩佢) 咁既情況俾人吊都要跳樓?
我真係睇唔透

雖然咁講好似好廢老
但的確係事實
俾人話兩句就頂唔順
咁重視人地講既野
黎緊幾十年點過?

但其實而家根本唔知條o靚仔到底為咩跳樓
唔就已經跳?
[quote]個學生求唔到情 夜晚11點跳樓
我諗個學生驚記過驚到跳樓

香港家長根本唔容許自己個仔/女有任何錯誤,所以搞到d缺點,記過好恐怖咁

香港家長就連學生遲到 欠功課都好緊張
搞到個小朋友好大壓力
何況記過[/quot
明明係自己唔守紀律逃學,做得出就預左記過
宜家叻仔啦!都記唔到你過,清白之身
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

只係死無對證,個老師任吹都得

但可以肯定嘅係呢位老師一定成世唔安落,見佢唔去「上靈位」,又遲遲唔肯見人,可以證明佢驚到瀨屎
我覺得老師逃避責任,唔敢出黎面對先係最可恥,死左個學生,老豆老母生個仔出黎 諗住入到間band 1學校 點知咁就死左 養育17年 個老師點都要比個交代
如果一個老母為自己個死討個公道都做唔到.
癲上黎實會斬撚死個老師再自殺
一齊做打手打柒呢間垃圾 . 咪再累下一個學生
一方面教人承擔責任. 但教個個連面對都唔敢.
簡直係不知所謂
如果老師唔係身有屎 點解唔見個位家長
17歲 中四
我就實豪個大過比佢 到出黎做野操行分有鬼用咩
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

高中啦大佬 難得個學生自己肯返屋企溫書 好心學校就咪撚理佢地啦
你話 條友係逃學去網吧打機就話抵屌啫
個老母都知個仔係返屋企溫書 咁樣都要追究

有屋企人撐根本唔怕 dse夠分我諗無畢業證書都得既

甲寅不嬲都冇畢業證書呢回事
老師喎仲要訓導 教到個學生死左,連見都唔敢見個家長
我呸
之前死左個依家又死多個
又唔見隔離鄧顯係咁

你都幾on9
加密都唔識用
點解而家學生咁小事就輕生? 記過有幾大件事, 當年個個學生都試過俾人記過啦, 咪一樣好地地活到而家
逃學一次就記大過
會唔會over左?
我覺得個老師點都要同返個家長交代
個阿媽冇左個仔咁慘

唔好龜縮啦 垃圾學校
lm
之前死左個依家又死多個
又唔見隔離鄧顯係咁

根據我分析呢d學校咁高banding
好大原因係近火車站

如果學校可以同樓盤相比
咁佢都算海之戀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞