上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
中學都有條教畜屈鳩我破壞課室啲枱登
仲日日打黎叫我認,仲打比我老母話我認左
之後老母屌鳩佢先停
條撚樣仲要係圖書館啲呀頭但無教席

姓劉?
甲寅咪甲寅點解唔開得名要打甲X
教畜還教畜
但點解條友會自己翻左屋企?
教畜還教畜

逃學溫書呀
等睇成班炒車
教畜還教畜

逃學溫書呀

咁點解要逃學溫書
屌,無撚聊,叫個老師出黎講兩句解話咪冇聲出囉個家長,剩係講解下電話內容係通知佢逃學嘅懲罰係記大過,係對話入面學生對答無異樣,對學生輕生表示婉惜,強調日後會加強對學生關顧輔導工作……咪收佢皮囉
教畜還教畜

逃學溫書呀

咁點解要逃學溫書

甲寅不嬲都唔chur架喎
個學生點解死得佢自己先知

但逃課係記過
鬧佢都正路
個老師無做錯

係唔想讀書就唔好讀
出黎學門手藝
或者十年之後佢先係人生贏家
教畜還教畜

逃學溫書呀

咁點解要逃學溫書

點解有人信逃學溫書
教畜還教畜

逃學溫書呀

咁點解要逃學溫書

佢話姐 邊個知
rip
以前中學畀教畜老屈過 好後悔無即場開佢波 當時小二淆底獸

其實應該 攪大佢, 直接拍佢老細門 吊鳩佢,教畜最驚見報攪大件事

吊你老母

屌 當時識諗實搞大佢 搞到報黑警
香港教師邊識教人
唔問原因幫人設哂立場
唔係想教好每一個唔同嘅人
係想教到每個都一樣
有邊個香港學生冇中過招
係睇下頂唔頂得住姐
香港教師邊識教人
唔問原因幫人設哂立場
係想教到每個都一樣
有邊個香港學生冇中過招
係睇下頂唔頂得住姐

你依家咪設哂立場 我中學D老師個個都幾好人
我諗冇一間香港中學唔罰學生逃學掛 明明呢D係校規白紙黑字寫明 咁都有得拗 你話F6唔返學 學校都明但係都會循例話下你 因為校規係咁寫 更何況你F4? 唔好話咩港唔港豬 呢D係基本rule
可能個老師真係教畜 但係見到上面話逃學係因為溫書就唔應該罰真係覺得盲反上腦
鬧下就跳樓 而家班後生成日濫用跳樓
我諗冇一間香港中學唔罰學生逃學掛 明明呢D係校規白紙黑字寫明 咁都有得拗 你話F6唔返學 學校都明但係都會循例話下你 因為校規係咁寫 更何況你F4? 唔好話咩港唔港豬 呢D係基本rule
可能個老師真係教畜 但係見到上面話逃學係因為溫書就唔應該罰真係覺得盲反上腦

逃學係有犯規,問題係個老師係電話中佢點樣表達?純粹通知佢要記過?了解佢逃學嘅原因?定還是係將件事放大到話佢會因為記過而升唔到大學等等?
答案得佢地兩個知,一個唔肯出嚟講,一個已經無機會講
香港教師邊識教人
唔問原因幫人設哂立場
係想教到每個都一樣
有邊個香港學生冇中過招
係睇下頂唔頂得住姐

你依家咪設哂立場 我中學D老師個個都幾好人

教師想教個種人係你呢種冇事囉

逃學係有犯規,問題係個老師係電話中佢點樣表達?純粹通知佢要記過?了解佢逃學嘅原因?定還是係將件事放大到話佢會因為記過而升唔到大學等等?

會唔會個老師係電話同個學生講逃學既人唔跳樓死都無用

會唔會個老師係電話同個學生講逃學既人唔跳樓死都無用

呢個係老師個人問題 我係想話[逃學受罰]呢樣野本身冇問題 但係個老師點樣傳遞msg先係問題
香港教師邊識教人
唔問原因幫人設哂立場
係想教到每個都一樣
有邊個香港學生冇中過招
係睇下頂唔頂得住姐

有殺錯 無放過
咁樣諗 唔會死
早排幫個細路補習,佢同我講話最近有人跳樓
指個位置比我睇,原來係呢單

不過連登神探幾勁,睇篇文就知個老師講過啲咩
而家啲教畜好多諗住自己係老師就可以隨便屌鳩學生
不過件事係點冇人知 如果純粹記過就頂唔順跳樓係學生問題 但老師做過啲乜令學生認為受侮辱而跳 就係老師問題
老師到而家都未現身說法係一定有啲野

btw我以前抱住唔撚驚老師心態同佢地對抗 係有啲用 起碼佢地會唔想搞鳩我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞