上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
rip
但係被人鬧就要跳樓會唔會抗壓能力太低?

又要抗得壓
又要話成績唔好自己拎黎,唔識自習乜乜乜
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣
屌你老母人地得17歲,你想點?
好似出社會既人咁俾人屌仲笑笑口話係阿係阿屌大力d阿咁?
KYD?
殘體
算啦
覺得玩唔贏唔嘥時間玩係明智
王x強依條教育畜生 年中不知害左幾撚多學生
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

17歲已經可以強姦人,仲細?
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

10歲已經可以強姦人,仲細?
篇大字報咁撚多殘體同錯字

本身某國嘅人係好鍾意用大字報
如果真係好似報導咁講佢係一心諗住返去專心溫書做乖仔,
點知反而俾人罰,仲要係記大過(對中學生黎講扣操行分已經好柒,記大過更加係超嚴重),緊係唔甘心啦,如果佢成個中學生涯都冇咩被人扣過分,今次記大過根本係一個極大嘅污點黎(我想講嘅係佢可能因為咁心靈受到創傷,而唔係話佢應該選擇自尋短見)。

想當年我不嬲準時返學,印象中由細到大都冇遲過到,
直至中五果年我請左上半日假,
但因媽咪想我早得幾多就早幾多返去,
結果我就急急腳係放lunch 嘅鐘響之前返到去,
第二日訓導捉我問話,話我咁樣係遲到,
後黎睇返成績表,頂佢個肺真係當我遲到(年年都有句野印係成績表上表揚我個守時記錄,唯獨果次冇 )
好唔甘心,明明早到左反而俾人屈我遲到,好撚唔開心,
結果由果日起,我間唔中都會賴下床,知道會遲到都唔在乎,對學校呢種所謂嘅準則、老師永遠是對的好失望

聽到都覺得慘
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

10歲已經可以強姦人,仲細?

所以細路唔係大哂
渣GA 咁就跳 中四
王潤強係出曬名ON9
唔講邊個啱邊個錯 條友冇錯嘅話點解要龜縮唔理直氣壯?你咁都唔回應只會令大家覺得你身有屎
BTW條友話佢病撚咗就真係冇人信 佢不知幾撚健康 成日都見到佢

有冇得幫下佢上報??

佢之前成日都上報講水貨客問題所以都幾出名 佢之前一路做訓導一路做民賤聯議員 好撚好賺 但上次落選咗

上次佢落選
我地成班上堂笑柒佢
包括埋啲老師
利申友校同學

你以為佢啲學生同事冇笑柒佢 唔喺佢面前咋嘛

本身某國嘅人係好鍾意用大字報

新落成D公屋 大部份都係上面落黎架啦
唔好咁撚快就話定人教畜啦連登法官
資料咁撚少 無人知個老師係電話講d乜
一陣炒撚灑車就好笑
唔好咁撚快就話定人教畜啦連登法官
資料咁撚少 無人知個老師係電話講d乜
一陣炒撚灑車就好笑

剩係佢龜縮唔出嚟講清楚件事係點已經抵屌啦
個學生抗唔抗壓跟本係另一件事
字都未識寫學人串學校
自己唔識教就收皮啦
17歲讀中四,9成係新香港人
全港最垃圾之三大類職業
社畜
教畜
警犬

不服來辯

食環呢屌?

Dc 9
同埋咁都自殺最錯就係個三低兒童,唔覺得有咩大不了

正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

高中啦大佬 難得個學生自己肯返屋企溫書 好心學校就咪撚理佢地啦
你話 條友係逃學去網吧打機就話抵屌啫
個老母都知個仔係返屋企溫書 咁樣都要追究

記唔記又唔係個老師決定,校規黎

照佢咁講咁我日日逃學返屋企自修都得啦都弱撚智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞