上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
甲寅 仆街啦你今鑊 D人成日串撚柒柒咁
等睇成班炒車

個個post 都話炒車
連登唔使討論啦
除左係身有屎
點解會避而不談? 真係無問題就出來講返
到底當時點樣鬧 點樣教訓個學生
逃學就要罰完全無問題
但當中過程係點 個老師有無人身攻擊或者踩低個學生
(我聽過個老師笑個學生點溫都無用 都唔會拎到好成績)
若果個老師真係單純訓斥逃學係犯校規 並作出處分
咁只係個學生溫室小花無抗壓力
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底

警司警戒都有機會考到 睇犯咩。 大過根本微不足道
試過最嚴重比人屈過咩
https://lihkg.com/thread/280656/page/15?ref=ios

參考下呢個post幾多人比教畜屈過
等睇成班炒車

個個post 都話炒車
連登唔使討論啦

屌 最撚醒就係佢啦
等件事完左或者真相大白先係老母個閪到跳出來馬後砲笑人炒車 幾撚英雄主義
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底

我知唔少中學時有逃學曠課紀錄,操行差成績差嘅人,去讀偽進跟住做到警犬,我都唔識解釋究竟有幾大影響

邊查到咁多。 一期都收幾百至一千。 連學校都查埋仲得了。要幾多人先得?
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

高中啦大佬 難得個學生自己肯返屋企溫書 好心學校就咪撚理佢地啦
你話 條友係逃學去網吧打機就話抵屌啫
個老母都知個仔係返屋企溫書 咁樣都要追究

規矩就係規矩
逃學要罰就無得避
唔應該話返屋企溫就唔駛罰

所以重點應該放喺究竟當時果個老師有無人生攻擊 / 鬧到仆街
凡事一開波就鬧人教畜好易炒車
(連登又唔係未試過)
而家啲教畜好多諗住自己係老師就可以隨便屌鳩學生
不過件事係點冇人知 如果純粹記過就頂唔順跳樓係學生問題 但老師做過啲乜令學生認為受侮辱而跳 就係老師問題
老師到而家都未現身說法係一定有啲野

btw我以前抱住唔撚驚老師心態同佢地對抗 係有啲用 起碼佢地會唔想搞鳩我

以前我都抱住老師是對的心態返學
但到左反判期後
對老師好多野都有批判
開始同老師有衝突

到宜家大個左諗番
自己反判得太遲唔夠徹底

老師有部份係有heart
可能當中得三成係
絕大部分都係打份工
即係先生好 校長好 各位好

有部分根本係邪魔妖道
死背書既連垃圾都不如既害蟲
個細路唔肯返學,責任竟然唔係D家長唔識教,而係話D教畜屌鳩D細路唔返學
有時都幾難理解連登班細路仔既思想
比人鬧就跳樓
后佢老母 無人講
拉埋個老師一齊跳啦..
求其搵個原因話發明左飛行號都好..
然後推埋佢落去
后佢老母 無人講

重要咩
宜家人地老母又唔係上連登
個細路唔肯返學,責任竟然唔係D家長唔識教,而係話D教畜屌鳩D細路唔返學

大家都做過學生比人屌過 依家既香港好多時係家長問題>>老師 只係老師做左醜人 當然唔排除有部份教畜真係仆街黎
最緊要係個老師講左咩
Btw17歲中四應該留過班?
肯定俾人捉住痛腳

大家都做過學生比人屌過 依家既香港好多時係家長問題>>老師 只係老師做左醜人 當然唔排除有部份教畜真係仆街黎

只可以錦講
老師仆街係對全部同學都仆街
父母仆街只係對你一個仆街

但好多時係老師仆街D
但唔係你一個人受
等睇成班炒車

個個post 都話炒車
連登唔使討論啦

講曬兩邊= safe
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多
所以完全唔驚

不過當然唔好記太多

正常做足本分

番學準時

功課交齊

超過90% 既教師唔會揾麻煩

遇上教畜就投訴到佢pk就得
規矩係死嘅 人...都係死嘅
后你老母
少少壓力都受唔到
我果時考AL咪又係咁過
邊個無壓力?
所以完全唔驚

不過當然唔好記太多

考6條a 番來 你係校長個位屙篤屎都吹你唔漲

香港就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞