上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
咁少資料都可以討論得咁激烈
唯一屌得落既就係間垃圾學校同個廢柴老師無道歉仲要連香都唔去上真不愧係香港
鬧幾句都唔得
屌⋯⋯打你兩鎚咩
其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉

根本個老母就假定左個老師錯先

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎
記大過姐 唔洗跳喎
反而想知個畜講過咩 到而家都唔肯出黎面對

rip
但係被人鬧就要跳樓會唔會抗壓能力太低?

個仔咁樣死左

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

所以唔知情況都係唔亂咁評論

以前我阿哥又係學校成日比老師隊住黎鬧
其實學生哥真係會好壓抑

因為有啲教畜真係會將私人情緒發洩係學生到

同樣都有好多學生係溫室長大 少少刺激都接受唔到

呢樣真 不過真相真係得個學生同老師知

一定係當個學生係狗咁屌佢啦

你試諗下 好聲好氣講點會跳樓呀
個老師知自己仆街 當學生係狗咁怒屌 而家淆底咪唔敢出黎囉
邊間學校

個仔咁樣死左

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

]其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉
咁有咩衝突 你燥乜鳩
得咁少資料 仲要全部都係老母講 一陣又炒車
中學都有條教畜屈鳩我破壞課室啲枱登
仲日日打黎叫我認,仲打比我老母話我認左
之後老母屌鳩佢先停
條撚樣仲要係圖書館啲呀頭但無教席
唯一屌得落既就係間垃圾學校同個廢柴老師無道歉仲要連香都唔去上真不愧係香港

她亦提出要求和該老師見面,惟校長稱該老師因患病而未能會面,但答應其子5月28日「上靈位」時該老師會到場,惟終亦不見影。

雖然係個校長應承
但一個人因你而死
上個香露個面咩9都唔做真係
龜縮到

暫時惟一可以屌呢個
應承左去又唔去
讀甲寅年都跳
逃學記大過咁重?
我當年預科班經常有人唔返學溫書準備考試測驗
學校從未干涉
不過印象係一日唔使醫生紙, 有老母簽名就可以
得咁少資料 仲要全部都係老母講 一陣又炒車

咁我寧願炒車
學生好地地幾可會自殺

暫時惟一可以屌呢個
應承左去又唔去

交待都冇真係唔抵幫
東記定鄧x呀
逃半日學就記一個大過?咩學校黎

個仔咁樣死左

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

]其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉
咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

要玩捉字蚤,好,咁前面2粒字係咪講緊交代呀?
後面我問果句都係強調緊交代喎?
仲有你唔識全段閱讀架?
教蓄迫人上絕路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞