上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
老實講, 無論誰是誰非,白白一條大好人命就咁冇左, 多少都同個老師有關, 條人渣居然連現都唔現下身, 可見其態度之惡劣

交待係向教育局交待。唔係向公眾交代 否則叫公審
其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉

根本個老母就假定左個老師錯先

唔係身有屎洗乜龜縮
呢單野又係羅生門
facebook有人post link
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170323/19967164
當時老母唔係咁講wo
成個post 仲有人撐教畜
證明香港人奴隸到呢

你又咩邏輯呀,覺得走堂比人鬧係岩又等於奴隸呀?

你如果冇曠過課咪鞭佢屍囉,高登大判官
原來宜家咁多年輕人覺得中學逃學冇問題,在學校做錯野係唔鬧得

睇完啲人留言令我更加覺得唔應該生小朋友

你咪撚生,今屆達爾文獎你的
打和,super
王x強依條教育畜生 年中不知害左幾撚多學生

全名喇

佢好似做埋禮義廉的區議員唔記得最後有無當選

潤?

呢位 ?

北區出哂名啦

條撚樣贏過一屆,
上屆輸左俾白鴿林卓廷
請指出學生逃學被罰的不合理之處

記大過無問題
不過你唔會知個訓導講左d咩
不嬲間間學校最on9就係訓導

一陣係個電話狂罵個學生就關佢事啦
證明香港人奴隸到呢

中學點敢走堂呀
就算走堂俾人記過俾人屌都抵架啦
做錯野無後果架?
事后

本來想入嚟屌個教畜, 睇到條banner即刻轉咗思考方向
我當年逃學打機都係缺點咋喎
其實要知道學生因咩事逃學先係重點

Btw rip
唔好咁撚快就話定人教畜啦連登法官
資料咁撚少 無人知個老師係電話講d乜
一陣炒撚灑車就好笑

民建聯議員

咁唔洗諗
個訓導一定好撚仆街
唔會有好人成份存在
事后

本來想入嚟屌個教畜, 睇到條banner即刻轉咗思考方向

新蝗蟲Vs民建聯
快d埋位
證明香港人奴隸到呢

中學點敢走堂呀
做錯野無後果架?

痴撚線 自己讀屎片
就話逃學曠課冇問題
你班友千奇唔好生仔
證明香港人奴隸到呢

中學點敢走堂呀
做錯野無後果架?

痴撚線 自己讀屎片
就話逃學曠課冇問題
你班友千奇唔好生仔

我中7係會走堂溫書
如果老師唔係身有屎 點解唔見個位家長

呢個先係重點
點會話個死者抗壓力低
都on9嘅
就算係記過之類
未至於一定要跳
因為出嚟做嘢根本wfc
但係即時性言語上侮辱就一定有問題
我記得以前係西洋菜南街 11點左右
行人專用區近亞皆老街路口

有寬頻sales俾上司屌老母
大聲到銀城廣場門口都聽到
咁嗰d係咪都要跳樓
屌,無撚聊,叫個老師出黎講兩句解話咪冇聲出囉個家長,剩係講解下電話內容係通知佢逃學嘅懲罰係記大過,係對話入面學生對答無異樣,對學生輕生表示婉惜,強調日後會加強對學生關顧輔導工作……咪收佢皮囉

咁簡單就唔係拖啦
好明顯身有屎

呢個先係重點
點會話個死者抗壓力低
都on9嘅
就算係記過之類
未至於一定要跳
因為出嚟做嘢根本wfc

由頭到尾都係你FF個老師有問題
記過對好多中學雞黎講好大件事
而且中學雞不嬲小小野都可以跳樓,又唔係未試過

呢個先係重點
點會話個死者抗壓力低
都on9嘅
就算係記過之類
未至於一定要跳
因為出嚟做嘢根本wfc

由頭到尾都係你FF個老師有問題
記過對好多中學雞黎講好大件事
而且中學雞不嬲小小野都可以跳樓,又唔係未試過

個訓導龜縮唔見個老母你又點解釋
rip
但係被人鬧就要跳樓會唔會抗壓能力太低?

又要抗得壓
又要話成績唔好自己拎黎,唔識自習乜乜乜
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣
屌你老母人地得17歲,你想點?
好似出社會既人咁俾人屌仲笑笑口話係阿係阿屌大力d阿咁?

17歲已經可以強姦人,仲細?

10歲已經可以強姦人,仲細?

所以細路唔係大哂

10歲果位串緊你阿傻尻

你就傻尻
用10歲比喻17歲已經夠on9,仲好意思叫串我
如果佢講得出10歲已經可以犯嚴重罪行,就更加證明年齡細從來唔係任何事既免死金牌

照你咁講成個post既人都係傻尻
用自己唔係17歲果時既人生經歷去代入
一個17歲中四既學生到
17歲已經可以強姦人就仲On9
外國有單新聞幾歲唔小心開槍殺撚左自己老母啦,印度12,3歲識輪姦Tim,。而家係講緊一個學生應有既抗壓能力係咩,唔係話佢到左幾歲
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

所以細路唔係大哂

10歲果位串緊你阿傻尻

你就傻尻
如果佢講得出10歲已經可以犯嚴重罪行,就更加證明年齡細從來唔係任何事既免死金牌

一個17歲中四既學生到
外國有單新聞幾歲唔小心開槍殺撚左自己老母啦,印度12,3歲識輪姦Tim,。而家係講緊一個學生應有既抗壓能力係咩,唔係話佢到左幾歲

自膠Hi錯制
唔係話佢到左幾歲就等於大個仔,識自己諗乜乜柒柒,你做乜尻野姐戇尻仔
完全錯撚晒離撚晒題
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

所以細路唔係大哂

10歲果位串緊你阿傻尻

你就傻尻

一個17歲中四既學生到

自膠Hi錯制
唔係話佢到左幾歲就等於大個仔,識自己諗乜乜柒柒,你做乜尻野姐戇尻仔
完全錯撚晒離撚晒題

你真係on撚99
17歲都唔俾人鬧得?
係呀,你講得岩12,13已經可以強姦人
既然心智成熟到可以強姦人,咁就要有能力接受批評啦
犯校規連屌都唔俾?係咪on撚9
後生大撚哂咩弱智
rip

又要抗得壓
又要識得睇開D
又要識得呢樣果樣

所以細路唔係大哂

10歲果位串緊你阿傻尻

你就傻尻

一個17歲中四既學生到

自膠Hi錯制
完全錯撚晒離撚晒題

你真係on撚99
17歲都唔俾人鬧得?
係呀,你講得岩12,13已經可以強姦人
既然心智成熟到可以強姦人,咁就要有能力接受批評啦
犯校規連屌都唔俾?係咪on撚9
後生大撚哂咩弱智

你up乜柒阿屌你老味戇尻仔
你話一個17歲既人心智成熟到識強姦就等於而家跳樓個學生心智成熟?你都幾撚勁。
仲有,識強姦唔係心智成熟,係人格有問題,心智有障礙,我覺得你應該去讀多少少書,查下字典,咩叫心智成熟。
你果個好明顯係青春期精蟲上腦,傻尻
你都係唔明既,就當跳樓個學生心智成熟到識強姦人,咁就代表識得點抗壓?
你又知跳樓果位學生身上有幾多壓力?
我諗用個比喻會令你呢個文盲易明D
一個橙同一個芒果同時生長,個橙熟左就代表個芒果都熟左食得?
有陣時真係忍唔住笑,衝出黎柒

仲有,我從來無講過後生就係大晒
真係欲加之罪何患無詞

上連登真係要善用起底功能
前果排講完學生唔成熟係正常
到而家呢到又話17歲啦識強姦啦心智成熟啦俾人鬧少少又唔掂乜乜柒柒
屌真係飄移境界,做政府高官既人才

唔使望,係話緊你阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞