上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多

正常做足本分

番學準時

功課

超過90% 既教師唔會揾麻煩

遇上教畜就投訴到佢pk就得

咁樣比較貼地啲
個學生求唔到情 夜晚11點跳樓
我諗個學生驚記過驚到跳樓

香港家長根本唔容許自己個仔/女有任何錯誤,所以搞到d缺點,記過好恐怖咁

香港家長就連學生遲到 欠功課都好緊張
搞到個小朋友好大壓力
何況記過
等睇成班炒車

個個post 都話炒車
連登唔使討論啦

屌 最撚醒就係佢啦
等件事完左或者真相大白先係老母個閪到跳出來馬後砲笑人炒車 幾撚英雄主義

一話炒車就過千正評架喇
小學雞當道係咁
記個大過就跳樓,原本好同情佢之後睇睇下笑撚左出黎
個細路唔肯返學,責任竟然唔係D家長唔識教,而係話D教畜屌鳩D細路唔返學
有時都幾難理解連登班細路仔既思想

大家都做過學生比人屌過 依家既香港好多時係家長問題>>老師 只係老師做左醜人 當然唔排除有部份教畜真係仆街黎

只可以錦講
老師仆街係對全部同學都仆街
父母仆街只係對你一個仆街

但好多時係老師仆街D
但唔係你一個人受

調返轉講,教書既一個對住三十個,父母一對一或者一對幾,係咪佢地影響子女大D
個仔係佢生出黎
佢有責任睇緊D,而唔係諗住將責任推俾個教畜就算
點解冇人會覺得個責任應該係個學生身上?
佢老母養到佢17歲,自己俾人話兩句(有原因咁俾人話,唔係俾人屈佢走堂,冇端端吊鳩佢) 咁既情況俾人吊都要跳樓?
我真係睇唔透
個細路唔肯返學,責任竟然唔係D家長唔識教,而係話D教畜屌鳩D細路唔返學

大家都做過學生比人屌過 依家既香港好多時係家長問題>>老師 只係老師做左醜人 當然唔排除有部份教畜真係仆街黎

只可以錦講

但好多時係老師仆街D
但唔係你一個人受

調返轉講,教書既一個對住三十個,父母一對一或者一對幾,係咪佢地影響子女大D
個仔係佢生出黎

agger
講真 以前啲同學比老師恰到出面 咪又係嘻嘻哈哈咁過 自己太認真咪出事囉 人身攻擊咪投訴個老師 叫老豆老母打去學校屌下佢 玩大啲實係個老師無著數 其實老師屌你咪左耳入右耳出囉 完全唔洗理個老師廢up 中學成績就求其啦 咪又係睇dse定成敗 開開心心同班frd玩下留番美好回憶就已經無憾啦

利申 讀書唔叻
記大過真係唔洗認真
肯定係講啲好侮辱嘅說話
最緊要係個老師講左咩
Btw17歲中四應該留過班?
肯定俾人捉住痛腳

佢老母話佢成績中上啵

中上即係考百幾
最緊要係個老師講左咩
Btw17歲中四應該留過班?
肯定俾人捉住痛腳

佢老母話佢成績中上啵

中上即係考百幾

咁少資料都可以討論得咁激烈
唯一屌得落既就係間垃圾學校同個廢柴老師無道歉仲要連香都唔去上真不愧係香港

她亦提出要求和該老師見面,惟校長稱該老師因患病而未能會面,但答應其子5月28日「上靈位」時該老師會到場,惟終亦不見影。

雖然係個校長應承
但一個人因你而死
上個香露個面咩9都唔做真係
龜縮到

你知啦 華人好興 '你賠番個仔比我呀' 係到死lur 爛lur 到時大家無癮架姐

仲要去人地頭 真係搏唔過 一陣工都冇埋
17歲入到大學添啦

只可以錦講

但好多時係老師仆街D
但唔係你一個人受

個仔係佢生出黎

係我就直接同老母解釋, 叫老母同老師講,
如果父母都認同早啲返歸溫書係岩嘅使咩擔心咁多.

怕記大過都係怕唔知點同父母交代啫...
最緊要識保障自己 搞大佢 教畜一定畀學生蝕底
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多

試過in某大公司,遇著濕鳩仆街hr叫你拎埋中學成績表去睇操行,屌你老母都on99
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

高中啦大佬 難得個學生自己肯返屋企溫書 好心學校就咪撚理佢地啦
你話 條友係逃學去網吧打機就話抵屌啫
個老母都知個仔係返屋企溫書 咁樣都要追究

有屋企人撐根本唔怕 dse夠分我諗無畢業證書都得既
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

咪就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞