上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
成個post 仲有人撐教畜
證明香港人奴隸到呢

你又咩邏輯呀,覺得走堂比人鬧係岩又等於奴隸呀?
甲寅年......

唔係鄧顯咩
唔係話支持教畜
但比人屌兩句就去死會唔會不智左D
教畜都估唔到條友話兩句就死啦
條教畜可能身有屎 都可以係單純唔敢去上香
不過人都死左 死無對證

哦原來禮義廉既
咁希望個學生晚晚搵條友飲茶啦

呢間出晒名嫁啦

中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際

呢個真

係咪想做警犬
以前做警犬係會查操行,家底

我知唔少中學時有逃學曠課紀錄,操行差成績差嘅人,去讀偽進跟住做到警犬,我都唔識解釋究竟有幾大影響
早死早著啦!
出黎返工做野比人屌得重金啦,如果咁就自殺,咁香港每日都死好多人

奴性到呢?
知唔知咩叫尊嚴, 尊重?

未死既只屈到病咋

比人屌就要自殺? 你有你屌,我有我收工輕鬆,話知你如來佛祖
垃圾學校
利申舊生
個老師咪柒囉 直接鬧學生
根本直接同個老母講 再由老母鬧 就唔會上身

老師講兩次唔聽咪由鳩佢囉,你又唔會出少左糧,條路佢自己揀,佢要玩死自己咪由佢囉
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

所以唔知情況都係唔亂咁評論

以前我阿哥又係學校成日比老師隊住黎鬧
其實學生哥真係會好壓抑

因為有啲教畜真係會將私人情緒發洩係學生到

同樣都有好多學生係溫室長大 少少刺激都接受唔到

呢樣真 不過真相真係得個學生同老師知

一定係當個學生係狗咁屌佢啦

你試諗下 好聲好氣講點會跳樓呀
個老師知自己仆街 當學生係狗咁怒屌 而家淆底咪唔敢出黎囉

吊我做學生又唔係打你工,做咩九要受老師氣

吊你老母
九你老母
做學生連字都唔識隻
交代同道歉係兩回事

依家係兩樣都唔撚做啊
校方同個老師係咪要主動向死者家屬交代返當日個老師講過咩?
如果個老師係無錯洗乜粒聲唔出唔正面回應?
剩係呢度已經可以俾到位人入話佢錯啦
撐條毛?
名校撚大把走堂自己返屋企讀最尾攞幾廿粒星啦
廢人為自己負責任

抵讚
連交代事件經過都唔肯實係身有屎

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

老母除左要道歉,前面仲有句交代囉

咁我而家咪問緊你我上面係咪強調緊交代呀 ?下?
你理解能力直頭相當有問題啦
講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

唉得喇得喇 慳番啖氣訓低喇

前面我講緊會個面交代下
你條友就無啦啦話乜9交代同道歉係兩回事
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓

呢家你係引用我果句野 同我講有冇錯都要交代 我就同番你講交代同道歉兩樣野黎 你就開始開我波 邊個理解能力差
同你呢啲人講野係要講到咁白咁曬鳩氣真係好煩
你繼續覺得你岩你咪繼續 唔想再曬口水

建議你望番d對話再飄出黎9up

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

7到無眼睇

又要講 又話曬口水
宜家你d 口水好撚值錢?

俾人鬧兩鬧就跳樓
今次唔跳下次都跳架啦
甲定鄧?
我係當事人實兜口兜面同佢講你咪記飽佢囉
中學成績表wfc
成個post 仲有人撐教畜
證明香港人奴隸到呢

你又咩邏輯呀,覺得走堂比人鬧係岩又等於奴隸呀?

你咪奴隸囉雖然我唔知咩事
但佢跳樓一定係關個老師事囉乜料

有話唔關事咩,你返工做奴隸做到傻撚左?
Hannah Baker老母現實版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞