上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
記大過姐 唔洗跳喎
反而想知個窗畜講過咩 到而家都唔肯出黎面對

肯肯定係講錯野,如果唔係點會龜縮
鬧幾句都唔得
屌⋯⋯打你兩鎚咩

唔好傻啦
有時語言上嘅傷害比肉體上嘅更難以磨滅
正如有啲說話永遠難聽過粗口一樣
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多

宜家係記大過,仲唔夠多??

大過又點?
依家諗返中學d缺點小過大過根本係笑話
一班教畜用黎獲得控制學生的權力手段而已
但實際上並無真正影響或約束力
出到社會根本冇人會睇
好心學校班濕鳩老屍 自己教得廢 就放過班學生啦
人哋想俾心機溫書準備考試 你係都要迫人上你果啲濕鳩堂 害撚死個學生呀

香港真係好多垃圾老師

既然教師垃圾,何必俾佢d垃圾言論影響自己條命?

堅唔明
訓導主任係咪仲係愛國議員?

可能個學生信以為操行對入大學好重要呢
如果當年年少無知既我 唔好話大過啦,有小過我都驚到瀨屎啦 會覺得人生已完
淨係講記大過點會跳 肯撚定講左d唔知乜野

同埋記大過本身就冇問題 以前成日記 雖然可能個心態唔同

但係淨係講記佢大過點會一野跳左落去
推到個教蓄都跳樓啦
學生如果比教畜人生攻擊就屌返佢啦,洗乜驚佢

成日記?
大過喎
唔係缺點喎

記得多唔係踢你出校咩?
好心學校班濕鳩老屍 自己教得廢 就放過班學生啦
人哋想俾心機溫書準備考試 你係都要迫人上你果啲濕鳩堂 害撚死個學生呀

香港真係好多垃圾老師

垃圾社會培養出垃圾老師
班老師本身都係奴隸
要供樓,做樓奴
咩都為錢看
鬧幾句都唔得
屌⋯⋯打你兩鎚咩

唔好傻啦
有時語言上嘅傷害比肉體上嘅更難以磨滅
正如有啲說話永遠難聽過粗口一樣

我日日屌人老母
唔通我條野係你老母度?

但如果我話我插你老婆插得好爽
你肯定會嬲D

成日記?
大過喎
唔係缺點喎

記得多唔係踢你出校咩?

理論上要3個先踢 得罪講句 正常人點會有3個大過呀大佬
真係教畜黎
唔係話佢鬧得啱唔啱, 罰得對唔對
人地死咗個仔, 點都應該親身交待啦
俾人打一身 鬧一餐 , 都應該要親身道個歉

成日記?
大過喎
唔係缺點喎

記得多唔係踢你出校咩?

理論上要3個先踢 得罪講句 正常人點會有3個大過呀大佬

樓上話成日記過喎
學生跳樓 一定係老師問題
家庭方面呢
同學方面呢

如果當年年少無知既我 唔好話大過啦,有小過我都驚到瀨屎啦 會覺得人生已完

王訓導真係好做作

果時抄功課都缺點 罰你企門口比人笑

仆街垃圾band 1 英中
講真, 逃學都算嚴重違反校規.
淨係屌下你 , 記個大過算係咁啦.

你試下出來做野曠工, 分分鐘即炒
講真, 逃學都算嚴重違反校規.
淨係屌下你 , 記個大過算係咁啦.

你試下出來做野曠工, 分分鐘即炒

唔可以咁講既
一個學生最大壓力可能來自讀書
出黎做野又唔同

兩者年齡,經歷唔同
請勿以old seafood 角度評論
學生跳樓 一定係老師問題
家庭方面呢
同學方面呢

如果真係好地地,一聽電話就跳,咁個老師真係最可疑。

仲係佢
特別係呢間band 1邨校咁睇重成績同操行
身邊全部都乖學生 自己記左大過會好大壓力
再加埋見識過王潤強呢條撚屌 我理解到佢點解諗唔開
屌2屌就跳樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞