上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
得咁少資料 仲要全部都係老母講 一陣又炒車

咪係
不過係連登仔眼中9成9老師都係教畜
得咁少資料 仲要全部都係老母講 一陣又炒車

咪係
不過係連登仔眼中9成9老師都係教畜

未審先判
錯左要記過唔緊要,記得要偷偷錄音
教畜
其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉

根本個老母就假定左個老師錯先

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

而家我咪講緊交代囉

]其母斥該老師並無就此事交代半句,亦無道歉
咁有咩衝突 你燥乜鳩

係你自己燥囉on9仔

要玩捉字蚤,好,咁前面2粒字係咪講緊交代呀?
後面我問果句都係強調緊交代喎?
仲有你唔識全段閱讀架?

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色
中學個陣真係唔識野 咩都驚

大過諗返D小過大過對日後根本無影響 考好個dse仲實際
呢d大過小過又唔影響升u唔通你拎30分但有個大過就唔收你咩都唔明點解咁care呢d野
唔睇啦

后你老母咩支那狗
正一教畜

逃學記大過唔係好正常咩

正常,不過講咗咩會令佢跳樓,就不一定關記大過事

呢個真
個老師唔交待係仆街
但除左呢樣撚有錯?
係個學生自己on9
唔好話鬧
就算佢人身攻擊都冇理由自殺掛
全港最垃圾之三大類職業
社畜
教畜
警犬

不服來辯

食環呢屌?

以前講到做咩學會主席學生會幹事之類
對入大學有幫助

你老尾al 一條A好過你做十個學生會主席

操行分又係無撚用
其實中學生記大過最驚應該係父母
佢老母個勢似係佢平時壓得個仔多

利申 驚炒車
d教畜講野洗乜上心
考好公開試 入三大
佢地自然好似狗咁奶你
有勇氣逃學無勇氣生存
訓導幾句都唔得,教條毛呀
以前有體罰添
逃學記大過咁重?
我當年預科班經常有人唔返學溫書準備考試測驗
學校從未干涉
不過印象係一日唔使醫生紙, 有老母簽名就可以

得個老母講,都唔知係咪第一次

個老母連個仔返半日定一日都唔知
連問都唔問

當年我地miss開我地拖, 全級60幾人得一個拎到勤到獎, 而中一生有近7成人拎到, 請10日例假係好小事姐
當年我都早退或失踨左近11日
好似係 甲X年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞