上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
[member]點解甲寅可以咁on9
之前死左個依家又死多個
唔多唔少都關學校既管理事啦
又唔見隔離鄧顯係咁
師資又差環境又差 全北區最細既學校
利申 舊生 由f1半年開始已經後悔入左依間

根據我分析呢d學校咁高banding
好大原因係近火車站

如果學校可以同樓盤相比
咁佢都算海之戀

兩間老師水平差好遠喎
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多

宜家係記大過,仲唔夠多??
一早讀緊中學已經知記過係對將來冇乜野
所以完全唔驚

寄語中學生 記過唔係咩大事 所以唔洗睇得太重
不過當然唔好記太多

正常做足本分

番學準時

功課交齊

超過90% 既教師唔會揾麻煩

遇上教畜就投訴到佢pk就得

中六讀完就直落逗34.5?
人無目標架?
生於香港 用幾十年培育成為優質奴隸 總有幾件機器腦袋承受唔到
rip
但係被人鬧就要跳樓會唔會抗壓能力太低?

咁有時要睇教書條友講咗啲咩嘅

你知香港地好撚多教畜鬧人唔洗本,最撚鍾意恐嚇同侮辱

雖然大家大個就知嗰班撚屌講嗰啲全部都係笑話,但嗰刻唔知頭唔知路真係驚到瀨屎架
少少壓力都受唔到
我果時考AL咪又係咁過
邊個無壓力?

個個處理壓力方法
同個個面對壓力既大細都唔同
不可一概而論

呢種鬥仆街既諗法唔好
咁講非州既人咪好唔掂

面對問題應該諗點解決
而唔係因問題不大而由得佢
係咪真係王潤強條仆街搞呢單野出黎 ?有冇巴打而家讀緊知道內情
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

只係死無對證,個老師任吹都得

但可以肯定嘅係呢位老師一定成世唔安落,見佢唔去「上靈位」,又遲遲唔肯見人,可以證明佢驚到瀨屎

就算個老師真係無錯 人就已經死佐
唔通個老師真係會據理力爭 數個已經死佐既學生不是 力證自己清白咩
老老實實 如果個老師剩係合理地鬧 冇講咩過份野 個學生頂唔住係佢同佢父母問題

當然 如果個老師係人身攻擊就係佢仆街

只係死無對證,個老師任吹都得

但可以肯定嘅係呢位老師一定成世唔安落,見佢唔去「上靈位」,又遲遲唔肯見人,可以證明佢驚到瀨屎

就算個老師真係無錯 人就已經死佐
唔通個老師真係會據理力爭 數個已經死佐既學生不是 力證自己清白咩

的確係 唔通出黎話佢其實成撚日都逃學去打機 成績好差 已經有幾個小過咁
你道歉又即係認左係你錯 都唔知可以點

我話佢假定佢錯係因為個老母要人道歉 唔係因為佢要人交代 知你識閱讀 但你理解能力好似有啲遜色

老母除左要道歉,前面仲有句交代囉

咁我而家咪問緊你我上面係咪強調緊交代呀 ?下?
你理解能力直頭相當有問題啦
講到咁出都唔明?
定扮睇唔到?

唉得喇得喇 慳番啖氣訓低喇

前面我講緊會個面交代下
你條友就無啦啦話乜9交代同道歉係兩回事
唔識睇字回應就潛啦你
講唔掂就叫人訓

呢家你係引用我果句野 同我講有冇錯都要交代 我就同番你講交代同道歉兩樣野黎 你就開始開我波 邊個理解能力差
同你呢啲人講野係要講到咁白咁曬鳩氣真係好煩
你繼續覺得你岩你咪繼續 唔想再曬口水

建議你望番d對話再飄出黎9up

個仔咁樣死左
當事人同阿媽會個面交代下好難?

交代同道歉兩樣野黎

7到無眼睇

又要講 又話曬口水
宜家你d 口水好撚值錢?

條on9仔真係 依家係個老師又冇交代同道歉,條on9又話個老母假定個老師錯。跟住新聞嗰句「沒有交代,亦無道歉」擺明強調緊個老師不負責任鳩都冇做,條on9又話咩道歉同交代係兩件事嚟,都唔知up乜鳩。之後仲屈鳩樓上理解差,又叫人訓,真係好撚好笑
[member]點解甲寅可以咁on9
之前死左個依家又死多個
唔多唔少都關學校既管理事啦
又唔見隔離鄧顯係咁
師資又差環境又差 全北區最細既學校
利申 舊生 由f1半年開始已經後悔入左依間

根據我分析呢d學校咁高banding
好大原因係近火車站

如果學校可以同樓盤相比
咁佢都算海之戀

兩間老師水平差好遠喎

當然,隔鄰果間係天璽黎架喎
嗰電話老母聽
即係老母都有鬧仔,會唔會係老母話得太過份。
嗰電話老母聽

應該係搵唔到人 學校打去搵佢老母 個老母就發現個仔逃學 咁個訓導仲唔興過火屎話要記佢大過咩
之後我當個老母冇鬧個仔 就叫個仔自己打去同學校解釋 之後搞唔掂又比訓導屌就跳左
嗰電話老母聽

宜家人地都唔交代
你地諗咩都唔重要
嗰電話老母聽

宜家人地都唔交代
你地諗咩都唔重要

其實依家都係鳩估,但個訓導依家潛水就係佢唔啱
其實夜晚先打去都幾奇怪 依d唔係即刻打比屋企人先架咩
點解因為準備第二日考試就可以早退
絕路??
個老師唔交待係仆街
但除左呢樣撚有錯?
係個學生自己on9
唔好話鬧
就算佢人身攻擊都冇理由自殺掛

你知人幾多野
應承咗上香, 又唔出現
兩次迴避唔係嫌疑係咩?

你又知人幾多?

校長應承個老師會出現? lol?
處境題
家長(喊撚哂口):依家我個仔跳樓死佐呀
老師可以講乜
入黎前見到過百正皮+上水+內文圖片有個殘體字仲以為係小支那
逃課都唔比鬧既咩?

根本係個學生問題

自己做錯比人鬧就跳樓
呢種人就算比佢出到社會都唔方受得住壓力
只係遲死同早死既分別
好心學校班濕鳩老屍 自己教得廢 就放過班學生啦
人哋想俾心機溫書準備考試 你係都要迫人上你果啲濕鳩堂 害撚死個學生呀

香港真係好多垃圾老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞