上水中四生遭老師訓斥後跳樓輕生

627 回覆
460 Like 12 Dislike
講真, 逃學都算嚴重違反校規.
淨係屌下你 , 記個大過算係咁啦.

你試下出來做野曠工, 分分鐘即炒

on9,上半日lunch走佬呢啲叫請假,最多咪第二日補返請假信,竟然講到要記大過咁嚴重
惟校長稱該老師因患病而未能會面
撚有病咩你?你條仆街仲返緊工架喎
我諗冇一間香港中學唔罰學生逃學掛 明明呢D係校規白紙黑字寫明 咁都有得拗 你話F6唔返學 學校都明但係都會循例話下你 因為校規係咁寫 更何況你F4? 唔好話咩港唔港豬 呢D係基本rule
可能個老師真係教畜 但係見到上面話逃學係因為溫書就唔應該罰真係覺得盲反上腦

大把學校唔會理lunch之後半日啲學生走堂架啦
事后

#13 先有人講
唔評論啦費事炒車
垃圾教畜

on9,上半日lunch走佬呢啲叫請假,最多咪第二日補返請假信,竟然講到要記大過咁嚴重

又試下返工咁樣先斬後奏

大過絕對合理啦, 咁沙膽.
教畜
訓導主任係咪仲係愛國議員?

可能個學生信以為操行對入大學好重要呢
如果當年年少無知既我 唔好話大過啦,有小過我都驚到瀨屎啦 會覺得人生已完

王訓導真係好做作

果時抄功課都缺點 罰你企門口比人笑

仆街垃圾band 1 英中

痴撚線
比人周到抄功課記缺點同罰有咩問題

成個post都係中學雞??
讀甲寅年都跳

甲寅唔跳得咩
逃學一次就記大過
會唔會over左?

反而地區名校先會咁緊張呢d。差果d學校邊會記

差既記黎做咩啫 十個大過都係會逃學
都起唔到作用
如果曠半日課已經記過 仲要記大過 會唔會個學生會唔會本身問題多
我記得我讀書果陣 記大過係要由幾個老師一齊商量 仲要見埋家長傾埋 有d學校 2/3個大過已經可以趕出校
逃學一次就記大過
會唔會over左?

反而地區名校先會咁緊張呢d。差果d學校邊會記

依家d 中學咁鬆手 ?
我以前中學真係逃學一般都大過, 小過係極度鬆手 ......
學生跳樓 一定係老師問題
家庭方面呢
同學方面呢

如果真係好地地,一聽電話就跳,咁個老師真係最可疑。

夜晚十一點先跳喎
福氣,ps教畜死全家
記大過唔你應該通知家長先咩?

又試下返工咁樣先斬後奏

大過絕對合理啦, 咁沙膽.

唔好話早走半日,
走左三個字都要問一問老細

你咪試下返工咁做囉
第二日仲有得你返?
教畜

點解因為準備第二日考試就可以早退

第二日要交proposal前一日就可以早退
仲要事前唔通知

去做功課啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞