[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
屌 人地唔識唔好撚人啦
屌 人地唔識唔好撚人啦

有埋悠二個網係到比你睇list都要拎街d list黎問
著左機,卡左係WINDOWS 登入畫面到,點搞?

試過擦RAM

試過抆左個HDD,淨係用SDD (OS位置)開機,跟住出左圖中的畫面

屌 人地唔識唔好撚人啦

等佢睇完第1頁再幫佢執啦
屌 人地唔識唔好撚人啦

喺之前啲post問過悠二啲list㗎 見屋企人拎左返黎咪上黎問吓
sorly lor但係咪拎住悠二list就穩陣㗎啦
屌 人地唔識唔好撚人啦

喺之前啲post問過悠二啲list㗎 見屋企人拎左返黎咪上黎問吓

其實係睇完悠二list 再跟自己用途同信仰再執
屌 人地唔識唔好撚人啦

其實係睇完悠二list 再跟自己用途同信仰再執

其實我都唔知呢個時世 可以買咩冇炒嘅顯示卡
一係太廢 一係太貴
屌 人地唔識唔好撚人啦

簡單D,FOR你乜都唔識.

睇完唔明先GOOGLE每件野.

http://yujihw.com/list/7000-gaming

之後再上黎問,佢地冇非都係嘈一樣野,

乜都抽手問人拎.
啱啱換左netgear R7800, plan係3寬頻 30mbs

R7800放廳,但唔知點解係其中一間房(大約兩道牆後,20米遠)用mac book air wifi經speed test.net試,ping: 30 / speed: 3mbs。

有冇人知原因?

2道牆+20米, 正常
屌 人地唔識唔好撚人啦

http://yujihw.com/list/7000-gaming

乜都抽手問人拎.

唔該哂
sorry for做伸手黨
屌 人地唔識唔好撚人啦

乜都抽手問人拎.

唔該哂

冇信仰可以跟list買
Btw而家1060同1070 display card炒價黎
貴左1k,自己就返budget
屌 人地唔識唔好撚人啦

乜都抽手問人拎.

唔該哂

冇信仰可以跟list買
Btw而家1060同1070 display card炒價黎
貴左1k,自己就返budget

而家係得兩張卡可以買
一係1050ti 一係就1080/1080ti
想玩高階風冷有咩機箱介紹

Define c

個樣都唔型既

要型
可以考慮下Phanteks enthoo evolv atx tg

搞笑咩高階風冷用enthoo evolv
係人都知佢入風位夠哂細
想玩盡風冷等cooler master h500p啦

其實實際上又無咁差既
前面入風位較番高小小轉速就ok
屌 人地唔識唔好撚人啦

乜都抽手問人拎.

唔該哂

仲有...

如果你睇到...

去以下個POST到睇下.

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=82&tid=2381607&extra=page%3D1

對你有唔錯既增益,應該解答到你基本疑惑.
屌 人地唔識唔好撚人啦

其實呢度係一個討論硬件嘅地方 人地唔識嘢拎條街list黎問好正常
點解搞到呢度好似只係比討論悠二啲嘢
唔講真係以為呢度係屬於悠二

你大鑊了
砌機網上個間香港終X好唔好定黃金好啲
屌 人地唔識唔好撚人啦

其實呢度係一個討論硬件嘅地方 人地唔識嘢拎條街list黎問好正常

呢個清高質

Define c

個樣都唔型既

要型
可以考慮下Phanteks enthoo evolv atx tg

係人都知佢入風位夠哂細

500p玩兩側入風, 扮咩風冷箱, 不知所謂

支持pm01同pm02
喂屌GTX1030
有個X字喎 唔好話2K啦 4K 60FPS都掂呀

的確有hdmi2.0, 上代730呢d都冇

1030如果賣四舊水, 有750打機水平, 又上到4k 60hz, 作為開機文書睇片玩online game其實唔差
目前賣六舊如果唔care 4k 60hz不如買750ti/950
岩岩火牛線條 熱到溶埋

想換個隻火牛介紹
屌 人地唔識唔好撚人啦

呢個清高質

唔係只係比討論悠二
而係咁撚大條唔好講有冇個人bias話悠二d list有冇伏/當佢係一條普通有齊唔同BUDGET砌機list既link係到
唔睇第一版仲要dum條街list上黎問係咩料

Define c

個樣都唔型既

要型

係人都知佢入風位夠哂細

500p玩兩側入風, 扮咩風冷箱, 不知所謂

支持pm01同pm02

一定要正面入先叫得風冷箱

Define c

個樣都唔型既

要型

呢個正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞