[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
bitcon 個pool 要21xx年先挖完

又bitcon

其實可能會早D完 當計埋GPU power既進步同越黎越多人挖既話

其實可能會早D完 當計埋GPU power既進步同越黎越多人挖既話

即係要百幾歲先可以買A卡

叫個孫燒張卡
如果得2000-3000筆直直接出1060定等Vega/Volta好? 好驚張960再玩witcher落去會燒

等啦 呢期咁癲

Vega又炒我咪仆街
1070未炒個時3000買唔買到?

叫個孫燒張卡

首先 你要有女
其次 要你個仔都有女
咁你就有A卡用
如果得2000-3000筆直直接出1060定等Vega/Volta好? 好驚張960再玩witcher落去會燒

等啦 呢期咁癲

Vega又炒我咪仆街

最平果張galax 都係3000

等啦 呢期咁癲

Vega又炒我咪仆街

咁我等啦
Galax平得黎係咪伏黎?

叫個孫燒張卡

首先 你要有女
其次 要你個仔都有女
咁你就有A卡用

等啦 呢期咁癲

Vega又炒我咪仆街

咁我等啦

個陣msi gaming x 都係3000
i7-7700k定Ryzen 7 1700X好?
求詳細解答
7200 vs 5400 係咪差太遠
WD blue 2tb打上得5400

大家用咩中等容量hdd儲野
bitcoin 無得早d完
佢限死左個coin量
不過
出coin量會不斷半減
gpu 算力不斷上升
coin價升降 都會影響人mine
求詳細解答

多工定打機
求詳細解答

多工定打機

打機 7700k
多工/打算五六年gaming 1700x
bitcoin 無得早d完
佢限死左個coin量
不過
出coin量會不斷半減
gpu 算力不斷上升
coin價升降 都會影響人mine

唔係GPU power勁左會挖快左咩
咁個pool限死 咪早d挖完?
定係佢定期先出一堆俾人挖

等啦 呢期咁癲

Vega又炒我咪仆街

咁我等啦

個陣msi gaming x 都係3000

我上網見張張都3500以上 即係個500個炒價黎?
正常人砌機要高cp值新貨係無乜得揀, 今期d display卡更加無得揀

cpu: g4560, r5 1600, r5 1700, 7700, 7700k
gpu: gtx1050ti, gtx1070, gtx1080, gtx1080ti
mb(對cpu list): h110最平, b350(4相或以上), x370(6相或以上), b150, z170/z270(asus -a or giga ud5 or asrock 大版睇信仰)
hdd: 3tb或以下, 三大最平品牌求其執
ssd: mlc or 3d tlc 求其執
ram: 有錢上samsung b die, 無錢就求其執3200mhz 或以下, 睇自己想唔想超ram
機箱(應該係最多選擇): 不過多數人都係揀樣
psu: 買1蚊1火, no rgb大牌子, 無乜走雞

除非你玩二手野, 唔係新貨, 我見唔到正常人有好多條路揀

唔該 求救 岩岩幫細佬買左上面條list 除左display 用返原本張msi 960 然後今日用手指裝win10落ssd到,但裝之前已經lag到仆街,裝到一半仲會hand機
有試過裝到一次,但我簡左64bit佢又自動轉左32bit,入到去window桌面勁lag

唔該 求救 岩岩幫細佬買左上面條list 除左display 用返原本張msi 960 然後今日用手指裝win10落ssd到,但裝之前已經lag到仆街,裝到一半仲會hand機
有試過裝到一次,但我簡左64bit佢又自動轉左32bit,入到去window桌面勁lag

你係指個screen會hold住左 mouse keyboard無反應?

你係指個screen會hold住左 mouse keyboard無反應?

有反應 但好疾

有反應 但好疾

試下更新windows
我之前係連乜都無反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞