[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
放撚埋係到比你食你唔食要人餵撚埋上嘴先識食仲係到屌鳩人話唔撚餵埋比你
自己唔撚識拎筷子匙羹咩ON9

笑料 你有讀寫障礙?

係唔係你自己心照啦下

認真想問下呢排有行黃金既巴打 依家黃金仲有冇1600/1700/未炒價既1060/1070

要買1080就快, se computer個網仲有幾款四千蚊

外國nvidia一早送緊destiny2, 香港慢撚到, 雖然都係去官網apply

1700上兩個星期我砌機個時仲有貨 依家就唔知
Btw,destiny 2出左喇咩?

姐係依家有機會照悠二7000-8000list 去執料砌會over budget 甚至冇cpu

暑假吊高黎賣
等過左暑假再睇又另一個世界
認真想問下呢排有行黃金既巴打 依家黃金仲有冇1600/1700/未炒價既1060/1070

要買1080就快, se computer個網仲有幾款四千蚊

外國nvidia一早送緊destiny2, 香港慢撚到, 雖然都係去官網apply

beta都未, 都唔知點賣, on99 nvidia係都送assassin啦

之前1080TI一出就買左張aorus
以為同MSI一樣可以買完就留到有GAME想換先換隻DESTINY2返黎
點知唔得

痴撚線咁仲成世界
花生價格又急升

唔係好明d伸手黨點解會仲係覺得理所當然

你應該真係有幻覺
問果位巴打係覺得好唔好意思
撚人撚得理所當然係你既本事

姐係你覺得睇完第一版再睇張街list之後係會有需要隊張街list上黎問既
ok fine u win

電腦新手會識分?

屌你係咪唔撚識睇之前d reply

姐係你覺得睇完第一版再睇張街list之後係會有需要隊張街list上黎問既

姐係點?姐係新手睇完會知悠二list完勝??
所以唔問得?其他list唔擺得出黎?

同埋睇撚左第一頁既話 佢用番同一個budget 對番條lin d list同街list 當你乜撚都唔識咩鳩1060 1070對佢黎講係數字
咁佢同一budget既list咁比較 見到1050變1060, 8變16都知大d既果條list好d啦下話

見到未呀盲撚

1050變1060, 8變16
咁7700 vs 6950 點睇
8 vs 16 一定係後者好D ?
1tb ssd vs 3tb hdd?

1tb ssd vs 3tb hdd唔撚識搵番一樣英文字母既野黎比就唔好賴鳩人
8 vs 16 咁16gb ram係咪會8gb會好過16gb
7700 同 6950 差咁撚遠有冇機會係同一個budget既list到出現呀
一粒就萬鳩幾蚊一粒就2000幾拎出黎講

ssd hdd 一定全世界都知啦 一出世就知
紅字... 真心?
7700 6950 好過份咩
咁7700 6700你係咪開心D

ssd hdd 姐係你見到英文字唔同都仲覺得係同一樣野既咁我冇野講啦
7700 6950 又真係幾撚過份價錢差5倍既黎比
7700 6700的確又係差唔多 但7700 STILL>6700 除非你買2手6700
放撚埋係到比你食你唔食要人餵撚埋上嘴先識食仲係到屌鳩人話唔撚餵埋比你

笑料 你有讀寫障礙?

係唔係你自己心照啦下

事主有無因為咁屌返轉頭?
人地好聲好氣
真係慘
比人咁屈法

之前1080TI一出就買左張aorus
以為同MSI一樣可以買完就留到有GAME想換先換隻DESTINY2返黎
點知唔得

痴撚線咁仲成世界

之前MSI試過得先以為GIGA照咁做都得

姐係依家有機會照悠二7000-8000list 去執料砌會over budget 甚至冇cpu

如果悠二啲list無貨換其他野係咪伏
咁又問唔問得呢?
都無pascal bios editor
討論flash bios都無意思
cross flash升得果1%clock speed搞咁多野做咩

笑料 你有讀寫障礙?

係唔係你自己心照啦下

人地好聲好氣
真係慘
比人咁屈法

話緊第D幫事主護航果D傻鳩呀
人地冇做過既野我就冇咁撚得閒作故仔去屈人喇
召喚哈域巴
點解我裝唔到個FAR

你DL個ZIP版UNZIP左放入個FOLDER咪得囉

如果悠二啲list無貨換其他野係咪伏
咁又問唔問得呢?

咁起碼叫做有做下功課
中x田買野真係好撚鬼
買塊b250m pro4 塊板後面d i/o花左 cpu fan插頭有一條斜左
咁樣拎單返去換唔換到?

花生價格又急升

唔係好明d伸手黨點解會仲係覺得理所當然

你應該真係有幻覺
問果位巴打係覺得好唔好意思
撚人撚得理所當然係你既本事

ok fine u win

電腦新手會識分?

屌你係咪唔撚識睇之前d reply

姐係點?姐係新手睇完會知悠二list完勝??
所以唔問得?其他list唔擺得出黎?

同埋睇撚左第一頁既話 佢用番同一個budget 對番條lin d list同街list 當你乜撚都唔識咩鳩1060 1070對佢黎講係數字
咁佢同一budget既list咁比較 見到1050變1060, 8變16都知大d既果條list好d啦下話

見到未呀盲撚

1050變1060, 8變16
咁7700 vs 6950 點睇
8 vs 16 一定係後者好D ?
1tb ssd vs 3tb hdd?

1tb ssd vs 3tb hdd唔撚識搵番一樣英文字母既野黎比就唔好賴鳩人
8 vs 16 咁16gb ram係咪會8gb會好過16gb
7700 同 6950 差咁撚遠有冇機會係同一個budget既list到出現呀
一粒就萬鳩幾蚊一粒就2000幾拎出黎講

ssd hdd 一定全世界都知啦 一出世就知
紅字... 真心?
7700 6950 好過份咩
咁7700 6700你係咪開心D

ssd hdd 姐係你見到英文字唔同都仲覺得係同一樣野既咁我冇野講啦
7700 6950 又真係幾撚過份價錢差5倍既黎比
7700 6700的確又係差唔多 但7700 STILL>6700 除非你買2手6700

咁咪即係唔8變16 1050變1060 咁單一囉
死雞撐飯蓋
都無pascal bios editor
討論flash bios都無意思
cross flash升得果1%clock speed搞咁多野做咩

就算唔深入flash bios都傾下oc好喇掛

最好post都唔好開
反正都係圍箱取暖

將個post名改做
[盲撚]討論RGB知識、RGB LIST、RGB問題集中帖
一天都光曬

仲有箱

箱呢家野已經歸左落RGB到
買RGB送箱

我都未見過呢到有人傾graphic card oc , 以前都話有好腰巴傾下 呢到

走撚咗啦
佢係呢度傾機箱咪又係畀人屌
唔通自取其辱咩

比我都唔過黎啦得rgb肯傾下

唔通係vega?

笑料 你有讀寫障礙?

係唔係你自己心照啦下

人地好聲好氣
真係慘
比人咁屈法

哦 咁睇黎你主語 謂語 賓語 都未識玩
同埋真係無人屌你唔答人啵
文盲

Damn son where you got that?

笑料 你有讀寫障礙?

係唔係你自己心照啦下

人地好聲好氣
真係慘
比人咁屈法

你咪傻鳩囉屌你老母

成段野得個你字
屌你老母你讀寫障礙呀
定RGB射到盲撚咗呀
求救 有個fd想換display想問隻牛夠唔夠做
牛上面12V嗰到係19A, 乘埋得228W
佢本身係i5 3570, 想買張1050/1050 Ti, 大家點睇

唔通係vega?

仲好似係水冷版個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞