[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
多口問句 我呢家得張msi 1080 8gb
最少基本要預幾多筆直 可以玩battleground 長期144fps以上

唔該巴打

https://www.youtube.com/results?search_query=battleground+1080

sorry 唔係好識英文 呢d拍片拍出黎100fps 係咪超左頻
新手想問下機箱
SilverStonne Redline Series RL06 ATX Case - White+Silver

Sharkoon BW9000-W(Black) 黑色 大家點簡
如果想用Antec H1200 Pro 240mm呢隻cpu 水冷呢兩個機箱得唔得
最後一問係咪以家拎悠二list 直接去x 都出機就得 有冇話依家d 顯示卡無貨又盛 因為想出張1080ti

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

BW9000都樣衰

岩岩裝多次個WINDOWS 落SSD到 (HDD抆左)
然後重新開機,部機係入到WINDOWS
跟住插番個HDD,跟住又卡左係WINDWOS 登入畫面到
係唔係隻HDD死左?

你不如試下除左boot option 1揀你隻ssd之外
其他全部disable哂佢

插左HDD,跟住取消左其他BOOT OPTION
都卡左係WINDOWS 登入畫面

Run 一次mhdd先

咩黎?

http://www.techbang.com/posts/5398--drj-rail-how-to-fix-hard-disk-bad

係唔係呢個?
照住佢做就得?

點解掃唔到硬碟既?

悠二網從來都唔係硬件科普
係得幾條list
識既人唔使睇
唔識既人睇到R頭 無解釋 唔會識變通

有心力砌機 會去搵其他網科普下D知識
唔會死lur悠二咁蠢
悠二網而家D入門知識都未齊

http://yujihw.com/edu/bulidpc
眼殘去驗眼喇

block撚左佢啦
佢都on99咁既
新手想問下機箱
SilverStonne Redline Series RL06 ATX Case - White+Silver

Sharkoon BW9000-W(Black) 黑色 大家點簡
如果想用Antec H1200 Pro 240mm呢隻cpu 水冷呢兩個機箱得唔得
最後一問係咪以家拎悠二list 直接去x 都出機就得 有冇話依家d 顯示卡無貨又盛 因為想出張1080ti

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

點為之垃圾?
X62係咪勁過佢一倍
新手想問下機箱

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

BW9000都樣衰

新手想問下機箱

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

點為之垃圾?
X62係咪勁過佢一倍

500幾蚊水冷會有幾勁?
一陣漏水你就冇仇報喇
新手想問下機箱

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

點為之垃圾?
X62係咪勁過佢一倍

一陣漏水你就冇仇報喇

x62係j個樣多
性能都唔差既
不過賊船既h115i/h100i v2好似仲好
係得幾條list
識既人唔使睇

唔會死lur悠二咁蠢

眼殘去驗眼喇

block撚左佢啦
佢都on99咁既

我自己睇唔到唔緊要
乜都唔識既新手睇到會好大鑊
佢跟本老翻柒喜人黎
屌人無point
為屌而屌
新手想問下機箱

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

點為之垃圾?
X62係咪勁過佢一倍

一陣漏水你就冇仇報喇

x62係j個樣多
性能都唔差既
不過賊船既h115i/h100i v2好似仲好

有冇巴打用緊thermaltake water3.0 riing red 280性能如何 好少review
新手想問下機箱

BW9000啦
四四正正
白色靚啲
係得幾條list
識既人唔使睇

唔會死lur悠二咁蠢

眼殘去驗眼喇

你又衝出黎柒
得一版野就叫科普?
得1頁就夠學識砌機?
如果係咁,D youtube硬件片執柒哂啦,
你幾版野都講哂 人地使撚拍咁多片?

人地就算強國/鬼島普通3C網都多過你
其他網乜撚文章都有
仔細講每一part又有
開箱又有
評測又有
乜柒build都有

真心唔明點解D濕鳩咁撚鍾意吹奉悠二(+個網)
(唔係話悠二技術唔掂,但同正常3C網仲有一大段距離)
將悠二捧上神台
視悠二為唯一真理
成個基督教咁

我估咁樣應該唔係悠二既本意
你班撚樣真係玩衰人個名
新手想問下機箱

呢隻垃圾水就唔好用啦
兩個case都好樣衰

點為之垃圾?
X62係咪勁過佢一倍

一陣漏水你就冇仇報喇

都幾勁同頂級風冷有得fight
叫唔叫勁?
X62漏水有得保哂??

千古罪人

唔好唔開心啦
悠二LIST根本ON99, 連I5 6500都冇
係得幾條list
識既人唔使睇

唔會死lur悠二咁蠢

眼殘去驗眼喇

你又衝出黎柒
得一版野就叫科普?
得1頁就夠學識砌機?
如果係咁,D youtube硬件片執柒哂啦,
你幾版野都講哂 人地使撚拍咁多片?

人地就算強國/鬼島普通3C網都多過你
其他網乜撚文章都有
仔細講每一part又有
開箱又有
評測又有
乜柒build都有

真心唔明點解D濕鳩咁撚鍾意吹奉悠二(+個網)
(唔係話悠二技術唔掂,但同正常3C網仲有一大段距離)
將悠二捧上神台
視悠二為唯一真理
成個基督教咁

我估咁樣應該唔係悠二既本意
你班撚樣真係玩衰人個名

點同3C一大段距離?
你指啲list??
冇唔開心.

係冇眼睇
多口問句 我呢家得張msi 1080 8gb
最少基本要預幾多筆直 可以玩battleground 長期144fps以上

唔該巴打

https://www.youtube.com/results?search_query=battleground+1080

sorry 唔係好識英文 呢d拍片拍出黎100fps 係咪超左頻

Intel 4C8T Core i7-7700K Kaby Lake (4.2GHz,8M Cache,LGA 1151,14nm,Overclock unlock) CPU BOX w/o Fan
HK$ 2529
MSI 微星 GeForce GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5 雙風扇display卡 (DI-N1080X8)
HK$ 4490
<NB>G.SKILL DDR4 3000MHz 32GB Kit (2x16GB) SODIMM Ripjaws Series F4-3000C16D-32GRS
HK$ 3310
<SSD>Samsung 850 EVO mSATA MZ-M5E500BW 500GB SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟
HK$ 1315

佢果塊asus rog maximus vlll hero 我係jumbo 搵唔到 請問巴打有冇第二塊底版推介 同埋幫幫忙睇下有冇野可以執 ,不過display 唔洗執 因為買左了 除非一係平放少少出去 再升個youtube網用果張1080oc
唔該哂
冇唔開心.

係冇眼睇

罵戰都係琴日先開始
我無參與過
悠二已死
3C當立
冇唔開心.

係冇眼睇

悠清有冇撚過tt water3.0 riing red 280
仲有5日
上一部機係pentium d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞