[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
細機箱係咪好少選擇?見上面list 都唔係好多
淨係想玩番魔獸世界
1516緊
好唔好1600加多少少上1700 j個rgb燈
但係自己唔剪片唔stream 齋打機好似唔抵用唔著咁

有冇巴打放1700個stock cooler比我解開心結

我會放
你等唔等

等悠二?
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes
Intel 2 Cores 4 Threads Pentium Dual Core G4560 Kaby Lake (3.5GHz,3M Cache,LGA 1151) CPU BOX 盒裝 HK$ 538

ASUS 華碩 H110M-E H110,DDR4,LGA 1151,HDMI,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B HK$ 440

G.SKILL DDR4 Value Series F4-2400C15S-8GNT DDR4 2400MHz 8GB (1x8GB) Ram HK$ 435

Zotac 索泰 GeForce GTX1050TI Mini 4GB GDDR5 顯示卡 (ZT-P10510A-10L) HK$ 1100

WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD HK$ 316

ANTEC NE450C-BR NeoEco2 450W 80Plus Bronze 火牛 HK$ 449

呢條list好無?打LOL黑色沙漠睇4K
有咩散熱好唔發光既機箱介紹?
同埋去邊到砌機 黃金?
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes

我都等緊 你另外買?
我1600多出嚟個Wraith Spire唔知有冇人要
HTPC 有 silverstone GD系列
不過算貴
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes

我都等緊 你另外買?

睇下佢有無咩塔散 想轉做塔散
細機箱係咪好少選擇?見上面list 都唔係好多
淨係想玩番魔獸世界

你講ITX?
ITX選擇當然冇ATX/MATX咁多
想玩高階風冷有咩機箱介紹

Define c

個樣都唔型既

要型
可以考慮下Phanteks enthoo evolv atx tg

搞笑咩高階風冷用enthoo evolv
係人都知佢入風位夠哂細
想玩盡風冷等cooler master h500p啦

出現喇1030

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓
部機依幾日無端端出現高頻聲
一開機就有
開過機箱睇
似係火牛發出
想問下係咩原因同點處理

可能係power線屈到?

頭先再開過睇
個火牛風扇唔郁
即刻熄機
我估關依個事

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓

放低筆直
對intel/amd有冇偏好
我地再幫你執執
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes

我都等緊 你另外買?

上淘寶睇完
原裝1700 cooler 要$80
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes

我都等緊 你另外買?

上淘寶睇完

80就買啦

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓

放低筆直
我地再幫你執執

筆直6-7000夠唔夠 窮苦學生想打個機
無呀 真係咩都唔識先上黎jj插沙問

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓

放低筆直
我地再幫你執執

第一頁啦, 有咩問題再問
1516緊

我會放
你等唔等

等悠二?

yes

我都等緊 你另外買?

上淘寶睇完

80蚊 就淘啦
想玩高階風冷有咩機箱介紹

Define c

個樣都唔型既

要型就買MK仔系列

起碼唔會爆炸

衝啦 咁抵

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓

放低筆直
我地再幫你執執

4k 144hz 全高效叫打機
1080p 60hz 全低效都係叫打機
打lf2係打機,lol 都係打機 battlefield 都叫打機

啱啱換左netgear R7800, plan係3寬頻 30mbs

R7800放廳,但唔知點解係其中一間房(大約兩道牆後,20米遠)用mac book air wifi經speed test.net試,ping: 30 / speed: 3mbs。

有冇人知原因?
喂屌GTX1030
有個X字喎 唔好話2K啦 4K 60FPS都掂呀

出現喇1030

完全唔識依啲
巴打請教吓

放低筆直
我地再幫你執執

4k 144hz 全高效叫打機
1080p 60hz 全低效都係叫打機
打lf2係打機,lol 都係打機 battlefield 都叫打機

GTX1030 4K battleground開ultra 60fps輕鬆
4gb ram夠晒洗 仲要有埋ssd
極速開game打機冇難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞