[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
已經想買張1050ti玩NIER開中效頂住先
巴打你地通常玩呢D game 是咪會買個手掣

1050ti 想玩 nier

1060中效表示full load. Boss出技lag
1080高效fixed

1070岩岩好

1080高效fixed

1070岩岩好

個價咁樣買ps4好過

1080高效fixed

1070岩岩好

個價咁樣買ps4好過

2手

1080高效fixed

你有冇試下樓上講果個far
可能其實1060都夠
打機用係咪7700+1080會好過1700+1080

打機暫時係, 但第時就難講
部機有電到 keyboard都有燈 但就噠極都唔著 冇反應 風扇個d全部野都冇郁 試左肯定火牛同其他野都冇事 係試淨cpu同底板 因為冇零件試

早一日都已經係咁 以為火牛壞 但換第二隻牛之後都唔著 再換番舊個隻又神奇著番

有冇巴打知大約壞咩
部機有電到 keyboard都有燈 但就噠極都唔著 冇反應 風扇個d全部野都冇郁 試左肯定火牛同其他野都冇事 係試淨cpu同底板 因為冇零件試

早一日都已經係咁 以為火牛壞 但換第二隻牛之後都唔著 再換番舊個隻又神奇著番

有冇巴打知大約壞咩

目前情況係點試都噠唔著

1080高效fixed

1070岩岩好

個價咁樣買ps4好過

2手

2手

打機暫時係, 但第時就難講

2k or 4k 未必

好似係
著左機,卡左係WINDOWS 登入畫面到,點搞?

試過擦RAM

試過抆左個HDD,淨係用SDD (OS位置)開機,跟住出左圖中的畫面

[/quote]
想玩高階風冷有咩機箱介紹

Define c

Define c

個樣都唔型既

Define c

個樣都唔型既

型就s340 elite

Define c

個樣都唔型既

要型就買MK仔系列
無聊睇到EK 堆Monoblock型到好想入坑
不過荷包同自己手工唔爭氣
部機依幾日無端端出現高頻聲
一開機就有
開過機箱睇
似係火牛發出
想問下係咩原因同點處理

Define c

個樣都唔型既

要型
可以考慮下Phanteks enthoo evolv atx tg
砌客廳htpc

Case: fractal design node 202
Cpu: G4560
Ram: 1x8GB
PSU: corsair sf系列

其他有咩提議?

第一頁搵ITX list就得
部機依幾日無端端出現高頻聲
一開機就有
開過機箱睇
似係火牛發出
想問下係咩原因同點處理

可能係power線屈到?
著左機,卡左係WINDOWS 登入畫面到,點搞?

試過擦RAM

試過抆左個HDD,淨係用SDD (OS位置)開機,跟住出左圖中的畫面

Define c

個樣都唔型既

要型就買MK仔系列

起碼唔會爆炸
1516緊
好唔好1600加多少少上1700 j個rgb燈
但係自己唔剪片唔stream 齋打機好似唔抵用唔著咁

有冇巴打放1700個stock cooler比我解開心結
1516緊
好唔好1600加多少少上1700 j個rgb燈
但係自己唔剪片唔stream 齋打機好似唔抵用唔著咁

有冇巴打放1700個stock cooler比我解開心結

我會放
你等唔等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞