[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(28)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
咁執著散熱做乜
依家d卡又唔係gtx480個堆大火爐
D cpu仲好笑
70幾80度就要生要死咁
你追外型就認左佢喇
死屈因爲散熱好所以推
歡迎對號入座
利申睇箱既標準係睇開孔同可塑性

fd define 系列係防塵, 淨音, 溫音最好之一

上面有人問散熱好既機箱
有2個巴打即刻講Define C
所以好好奇點解佢地會咁諗

主要係因為呢度多巴打用緊

另外係因為呢個價錢同級數黎講
算係比較好 同平均既箱黎
雖然話佢散熱唔係特別好但都唔算得上係差
CP值黎講絕對係買得過
散熱算係中到中上
其他隔音同造功真係好好
走線都算係容易

係呀 我唔係話Define C唔好
只不過講散熱推佢就有D奇怪

我意思係因為呢啲原因所以通常有人問機箱就會推DEFINE C

講真有幾多巴打會成日換箱
好多時自己用緊邊個覺得好就堆邊個

所以好難會搵到人真係答到個問題邊個箱散熱好
因為都無咩比較

真正有料答嗰個巴打都唔喺度啦

講到佢死左咁
等緊佢開舗買野呀

唔係講悠二

好腰

我就只要唔係焗爐箱
再睇front panel同內籠就大概有決定

上面有人問散熱好既機箱

CP值黎講絕對係買得過
散熱算係中到中上
其他隔音同造功真係好好
走線都算係容易

我意思係因為呢啲原因所以通常有人問機箱就會推DEFINE C

因為都無咩比較

係舊登果邊有冇出沒

舊登藍以軒 米皇個啲人喺邊

藍以軒就有料既,悠二好耐以前都比佢屌到啪啪聲
白皇就.....有錢囉
Define c 定 phanteks p400s tg
散熱 係咪差唔多?
走線 define c?
靜音 define c
樣(連rgb) p400s

有冇意見?
認真一問 點解成日話Define C散熱好? 睇review都係一般
http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2857-fractal-define-c-review-logical-and-quiet-but-warm

define系列不嬲出名散熱差

上面有人問散熱好既機箱

CP值黎講絕對係買得過
散熱算係中到中上
其他隔音同造功真係好好
走線都算係容易

因為都無咩比較

其實youtube有個鬼佬review d case唔錯 可以睇睇
http://www.youtube.com/playlist?list=PLknCNmc8uMa4w2kK5ybqLWss2tS3I2VNo

我就只要唔係焗爐箱

淨睇佈局dg7000同bw9000同價無得輸
但d人屌佢無品味咪淨係睇個樣

我就只要唔係焗爐箱

我就比Sale水鳩我買
我應該會用Define C,嫌唔夠散熱就加兩把貓扇係前面

CPU會用1700+原裝散熱,display會用RX580/GTX1060(希望快D炒完),應該唔會太熱卦

我就只要唔係焗爐箱

同埋扇都係
無人會欣賞貓扇既做工,科技,研究,同佢既良心(保養長,扣具會更新同送)
但成日比人笑係屎

CPU會用1700+原裝散熱,display會用RX580/GTX1060(希望快D炒完),應該唔會太熱卦

等炒完不如等Vega/Volta出

我就只要唔係焗爐箱

同埋扇都係
無人會欣賞貓扇既做工,科技,研究,同佢既良心(保養長,扣具會更新同送)
但成日比人笑係屎

貓扇隻色不知幾靚
同埋玩過貓扇隻紮實感之後用唔返其他扇

我就只要唔係焗爐箱

同埋扇都係
但成日比人笑係屎

貓扇隻色不知幾靚
同埋玩過貓扇隻紮實感之後用唔返其他扇

貓扇造功同性能真係冇得輸
唔鐘意隻色既等佢遲下出普通黑色版(非ippc)

define c前面加貓扇睇唔到隻色 又可以有個效能出到黎

我就只要唔係焗爐箱

我就比Sale水鳩我買

所以話落腦場最緊要夠堅定
如果依家拎悠二d list 落黃金砌係咪會唔同價 我見d 人話呢兩個月d 硬件起曬價
如果依家拎悠二d list 落黃金砌係咪會唔同價 我見d 人話呢兩個月d 硬件起曬價

你預貴1-2k左右啦 可能唔止

CP值黎講絕對係買得過
散熱算係中到中上
其他隔音同造功真係好好
走線都算係容易

因為都無咩比較

係舊登果邊有冇出沒

白皇就.....有錢囉

白皇隻過街老鼠
講左幾頁硬件野又loop返機箱
不如揀幾個高質分析係頭post貼堂啦
反正講黎講去都係圍繞住嗰幾個箱

我就只要唔係焗爐箱

我就比Sale水鳩我買

所以話落腦場最緊要夠堅定

唔係堅唔堅定 係無貨

你預貴1-2k左右啦 可能唔止

我覺得會有sale會一眼發現係悠二list 覺得你都係copy出黎唔識野再幫你"執靚"佢

我無乜講機箱
一黎無研究
二黎依度主流Define C

因為都無咩比較

係舊登果邊有冇出沒

白皇就.....有錢囉

白皇隻過街老鼠

做咩黎?

我無乜講機箱
一黎無研究
二黎依度主流Define C

機箱 大學問黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞