IH電磁爐真係先進過煤氣爐好多好多

834 回覆
146 Like 1091 Dislike
話煤氣公司PR sell電磁爐嗰啲更加弱智
煤氣公司點會想你地用電煮野吖?
煤氣公司主力係賺你每月嘅煤氣費賺足幾十年,賣爐具只可以賺你一水,仲分分鐘你買一個爐十年八年先換一次
連基本常識都未有點討論落去
兩邊都識煮嘢,但電磁爐嗰邊冇乜邊個去到極致嘅境界,而煤氣爐嗰邊有兩三個大師級,純文字暫時明火領先三比零
電飯煲最好用。咩都掉落去開制就可以等食。唔洗睇火
痴線
開始吹到電磁爐蒸野都有分別
平嘢加上用最細最細火嘅時候好似會有呢個現象,用過有十級火力嘅爐開一同二級嘅時候明顯係咁,去到三就聽唔到佢一下一下嘅聲
英國啲內循環抽油煙機真係天才
下 人地話先進嘅電磁爐整唔到煲仔飯你串人用碳爐喎咁先進又用唔到瓦煲嘅

人地電磁爐唔好處咪一樣玻璃心屌人
你講電磁爐人地講單頭IH一野就話日本城cheap野唔計數

你咁識電磁爐
有冇諗過點解防過熱對電磁爐係必備呀
你舉例啲功能既然做到落電磁爐 點會覺得做唔到落燃氣爐
我屋企都係咁整,電嗰邊使用率高好多
呢度咪大把攞大牌檔啲爐嚟講,話電磁爐唔夠鑊氣
一下一下係個爐個線圈個火數唔夠低
用pan記舊款IH爐較最細火都係咁
新爐有冇改良設計就唔知
有啲貴價電磁爐會分開幾個線圈做唔同級火力
咁咪可以唔同級都有持續火力
唔係啦
電磁爐開到盡都只係煤氣爐嘅細火
見啲人係咁講用咩煲用咩鑊,咁係咪姐係換電磁爐要換埋廚具先得?
你個friend用煤氣爐炒嘢有冇出哂水?
梗係啦,石油氣蒸下馬友就得
蒸石斑一定用煤氣
上次為左蒸隻波士頓龍蝦,専登班左罐頁岩氣返來蒸,啲味岀好多

屌你老味笑撚死
其實我最驚呢度有人以為炒飯要有獲氣係不斷炒起啲飯.... (希望唔係..)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞