IH電磁爐真係先進過煤氣爐好多好多

834 回覆
146 Like 1091 Dislike
燒空氣?你擺隻埋手去試下
4. 微波爐致癌
4. 微波爐致癌
睇裝修谷D人都係玩單頭IH+單頭煤氣
睇過用電磁爐夠膽死開youtube教人拋鑊
5600W就解決到,兩邊各自2800W大火炒餸,兩條電源線support
https://www.germanpool.com/chi/products/ic_gih.php?mdl=dd38b_5600w
Uncle roger HATE induction cooker
電磁爐唔ON9但香港電磁爐先ON9
雙爐成日出埋啲13A型號得果2800W左右
開到左爐就開唔到右爐
散熱向下大部埋埋係櫃鮮風又唔夠
一陣就過熱又同你跌W

深受其害畀屋企人插到上天花板
最後一野上最貴PAN記15A型號先叫用得條氣順
煲就冇法啦

用電磁爐幾個問題自己注意:
- 雙爐W 火數 (最少15A,西門子有家用20A)
- 散熱
- 細火 (控火技術,電磁爐細火已經唔好,你用CHEAP野更慘)
- 煲類

最後明火依家野,我只能講日本先驅都仲係好多明火,明火係有佢既好處既
另外日本大部份電磁爐起跳6500W (需電力配合),一萬港紙左右
散熱出風口外上
唔通用電磁爐既會同你講炒個菜都標哂水
想炆嘢又炆得唔好食
平時用電磁爐都係簡單餸下餸/翻熱野食
廚房唔會變火爐,又易清潔,交少樣煤氣不知幾好,香港地有幾可家家戶戶做大廚?
用開中菜啲高速爐

爭咩呀,溝埋一齊用啦笨

依家好多人咁整
哇屌 個post成堆PR打手/包拗頸小學雞
淨係識係到打飛機話煲水幾快
同你講實際炒個菜都會出水, 煎d肉類扒類都煎唔到, 唔夠火封唔到面,
就即刻潛晒水
屌你文科仔真係文科仔
話說電磁爐用唔用到鑊?炒野用鑊好炒好多
屋企就係咁
明火好好
電爐就有好有唔好

邊邊用多d自己心照
兩個放齊喺到俾你揀你自然識揀
你講嘅煎扒封面要幾多度?
你講嘅唔夠火嘅電磁爐係邊款?
解釋下點解炆野唔好食關個電磁爐事?

其實只係你對炒野冇要求

我就係明火轉15a
炒野黎講,15a輸明火幾條街
炆出黎d汁個testure唔得
稀了了d味呀剩出唔到黎咁

當然只我試過一次咁大把
有火梗係用火

電嗰邊就公仔麵 恰雞肉餵下狗
都方便既
用 LC 煲咪得囉...
因為煲水嘅速度
係一個可以量度,客觀既power output 指標
稍為讀過少少理科就會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞