IH電磁爐真係先進過煤氣爐好多好多

834 回覆
146 Like 1091 Dislike
下 點會
我用pan記煲湯一邊開3已經夠
另一邊任用

其實你有無親身用過IH電磁爐?
你講嗰個一邊煲湯,另一邊同時炒野,我完全做到無問題,仲要我嗰部只係中階嘅IH爐已經完全做得到
懷疑班濕鳩係中電啲PR嚟

根本唔知連炒餸火力幾咁重要,慳好多時間

一係佢屋企廚房勁到玩三相電池爐
我見啲香港有啲廚房都有用商用電池爐,但正常屋企邊有咁好設計,除非你一開同裝修師傅講明我要用大火電池爐幫我整個15A,否則都係爐頭整個獨立13A就算。
我都覺,無拉拉係到sell電池爐,仲話中當火力就夠做

大爐你sell爐都sell下個爐咩家庭啱用啊,真係煮開飯俾屋企人食就知道電池爐唔會夠力做到嘢
算啦唔幫人啲中電電池爐PR推Post,我呢啲租樓住嘅對廚房已經無得太大要求,買自己樓一定要用煤氣爐同煤氣電熱水爐。
用咗10年電磁爐

總結,冇鑊氣,用最大火炒菜都係成碟水
屋企煮開食開西餐用電磁爐

中菜就真係要明火煤氣爐
人地開po講煮食,炒餸只係煮食其中一種方式
同你需求唔同唔洗屈pr 嘅
唔係個個上下網都要搵錢
生鐵鑊傳熱咁快,點會燒空氣
用緊pan記3200W,煮西餐完全無問題,舒服唔熱
中餐就難講d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞