[鳩白大戰土方] 巴塞隆拿球迷討論區 (202)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
老鼠突然咁認真同老屎忽鬥屌

最撚憎依d食屎狗

上晒岸就屌鳩依家d後生

你又亂講野喇,佢唔係大我好多架啦,不過有時唔係廢唔廢青問題,係香港樓價高到離晒譜,依家仲要有班支那佬。當你正正常常,讀完U諗住做教畜去考埋PGED,入中小學做個GM月入26K,唔係廢青啦,一樣買唔到樓,真係講嚟把撚,怨氣重好正常。

所以我地就係度講緊點解一畢業就要諗買樓? 買樓係咪一定係必須,定係見人云亦云就想買,如果真係自己既目標咪照我講既去儲錢去投資,從來買樓唔係你1,2年就可以做到既事,好多人覺得買樓應該一下子畢業就買到,然後好似iphone咁供1,2年就可以斷供哂。買樓係長遠計劃,我冇諗過買,所以我唔會去諗。

呢個就係重點,set並非自己理想ge目標做人生目標,然後屌鳩所有野,是否反智

咁中肯啲講,衣食住行真係人類基本要求嚟嘅,廢青怨社會真係唔抵幫,但依家真係攪到啲正常人。我以前個Miss,三大出身做教畜,老公IT,夾埋兩個月入差唔多5皮,都係買唔到樓,因為又租樓又要供養父母。連呢班人都攪成咁果陣,成個社會怨氣梗係大。

買樓唔係目標
但係高昂得離晒譜嘅樓價明顯唔係健康嘅社會現象
屌呢啲野一啲都唔反智

我講得衰,我想話果班屌父母窮,屌人工低ge
老鼠突然咁認真同老屎忽鬥屌

最撚憎依d食屎狗

上晒岸就屌鳩依家d後生

你又亂講野喇,佢唔係大我好多架啦,不過有時唔係廢唔廢青問題,係香港樓價高到離晒譜,依家仲要有班支那佬。當你正正常常,讀完U諗住做教畜去考埋PGED,入中小學做個GM月入26K,唔係廢青啦,一樣買唔到樓,真係講嚟把撚,怨氣重好正常。

所以我地就係度講緊點解一畢業就要諗買樓? 買樓係咪一定係必須,定係見人云亦云就想買,如果真係自己既目標咪照我講既去儲錢去投資,從來買樓唔係你1,2年就可以做到既事,好多人覺得買樓應該一下子畢業就買到,然後好似iphone咁供1,2年就可以斷供哂。買樓係長遠計劃,我冇諗過買,所以我唔會去諗。

呢個就係重點,set並非自己理想ge目標做人生目標,然後屌鳩所有野,是否反智

咁中肯啲講,衣食住行真係人類基本要求嚟嘅,廢青怨社會真係唔抵幫,但依家真係攪到啲正常人。我以前個Miss,三大出身做教畜,老公IT,夾埋兩個月入差唔多5皮,都係買唔到樓,因為又租樓又要供養父母。連呢班人都攪成咁果陣,成個社會怨氣梗係大。

買樓唔係目標
但係高昂得離晒譜嘅樓價明顯唔係健康嘅社會現象
屌呢啲野一啲都唔反智

我講得衰,我想話果班屌父母窮,屌人工低ge

低人工可以屌,例如IT,係香港真係太低
但班中二病廢青屌父母真係好撚鳩
你父母係唔係垃圾都好,你都要自己努力
但啲人永遠用「努力完都無用」做藉口
努力點會無用⁇ 啲人連試都未試過就話無用,咁我幫佢地唔到

嘥鳩氣啦
個個世代都有呢啲得把口嘅廢柴
屌佢地有咩意思

根本大家都唔係拗緊同一樣野

嘥鳩氣啦
屌佢地有咩意思

嘥鳩氣啦
屌佢地有咩意思

唔講根水,講女,你睇dc咪又係將問題歸咎係女人身上

係有臭西,但我唔覺比例上真係咁多

嘥鳩氣啦
屌佢地有咩意思

唔講樓,講女,你睇dc咪又係將問題歸咎係女人身上

係有臭西,但我唔覺比例上真係咁多
開定新ip
開定新po

嘥鳩氣啦
屌佢地有咩意思

如果你明白個個世代都有廢柴就好了
包括後生一代
開定新po

u開
開定新po

u開

諗唔到post名
開定新po

u開

諗唔到post名

鳩白大戰巴我
開定新po

u開

諗唔到post名

鳩白大戰巴我

u開啦咁
私事唔駛放上topic, 今次我錯
開定新po

u開

諗唔到post名

鳩白大戰巴我

u開啦咁

世界大戰算啦
下場又唔知邊個打邊個架啦
開定新po

u開

諗唔到post名

鳩白大戰巴我

u開啦咁

世界大戰算啦

呢個真
[世界大戰]巴塞隆拿球迷討論區(203)
https://lihkg.com/thread/300855/page/1?ref=ios
老鼠
開定新po

u開

諗唔到post名

鳩白大戰巴我

u開啦咁

世界大戰算啦

我要打十個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞