[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 LHR (缺貨)
價錢:$6,799

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X LHR (可單買或砌機減100)
價錢:$6,699

悠二真係無定錯價???
真.冇錯
悠二d卡張張都缺貨仲show出黎做咩, 得個望字
唔好問我

已經將有貨既先上架

但asus先降左價先

不過其實好多有的了

多左幾款只張砌機

等下星期吧 多d貨
而家降未用到消費卷喎
唯有等到4月博再降多D
有無巴打會齋買機箱換
見RAM GPU同底板都有燈想買個有玻璃面玩下
不了
主要玩CSGO
想問買I記定買A記
intel的話應該砌12600K定係等13代出黎
仲等?成個電腦界比你搞彎曬啦
1 x Intel Core i5-12600K BOX 行貨
價錢:$2,399

1 x ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 DDR4 ATX
價錢:$2,249

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz C16 F4-3200C16D-32GTZN
價錢:$1,299

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,289

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 10GB GDDR6X White Edition LHR (缺貨)
價錢:$9,500

1 x Seasonic Focus GX White Edition 850W 80 Plus Gold Full Modular
價錢:$1,129

1 x Corsair iCUE 4000X RGB Tempered Glass Mid-Tower ATX Case — White
價錢:$938

1 x Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX Liquid CPU Cooler — White
價錢:$1,459

請教依條list 如何? 其實有無需要用到水冷排?
統計下,Display價錢回落左幾多%左右有幾多人已經買左
不要再說了
買左啦 用住等好過餓住搵
感覺好多位可以cut budget
12600k最多叫做中階
還不如12700/B660無咁老尷
板牛箱水冷顯示卡都唔係太必要呢個價位
主要用途?用咩mon?幾多筆直?

#1永遠都無人睇
我前後已經十幾廿張顯示卡經過手
3070x3
RX580x2
1660sx2
titan X
其餘舊卡6970 650ti
中低階RX560 55XT呢d唔數啦
你係收買佬定幾架電腦經手好密咁
業余顯撚愛好者
有神快拜,貧窮限制了思想

睇見Display價錢回落想入3080 10G版本,ASUS定MSI好
業餘得閒收下舊機二手料
整完俾人用或者再賣出去收返少少車馬費咁
呢兩年顯示卡價一直升
礦渣骨又抵買
d硬件撚完仲有錢賺點解唔做
是但邊張平買邊張啦
如果等得就等多陣再跌
1660ti仲放到幾錢 想換卡了
好彩上個禮拜冇落單,忍到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞