[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
3050?
6600XT?
想問下你收唔收tap n go
咩事咁趺法
ok thx去馬先
搖滾準備
中國海關扣查 5,840 張 XFX 顯示卡 !!
價值約 2 千萬人民幣 涉嫌低報規格避稅

中國海關 12 日宣佈查獲了 5,840 張非法進口的 XFX Radeon 顯示卡,價值約 2 千萬人民幣,這些 XFX Radeon 顯示卡被指控 GPU 規格與標籤並不符合,涉嫌低報價值以降低所需進口稅款,現時 XFX 中國官方網站已關閉,XFX 官方天貓網站亦停止運作。

中國海關表示,近日梅林海關、皇崗海關對一批從皇崗口岸申報進口的貨物進行聯合查驗時,發現其中 3 項顯卡標籤有被其他標籤覆蓋的痕跡,經查驗發現被覆蓋的實際標籤顯示的規格型號與所申報規格型號不符,遂依法對該批顯卡進行取樣送檢,經鑑定 5,840 片顯卡實際規格型號與申報不符,貨值超 2,000 萬。

據了解,XFX 為香港上市 Pine Technology Holdings Limited 的子公司,創立於 2002 年,其公司總部報稱在美國加洲,其主要業務為 AMD Radeon 顯示卡與 PC 電源供應器,這次被收的 5,840 張 XFX 顯示卡,XFX 官方並沒有作出任何回應,暫時 XFX 中國官網暫時停止運作,XFX 天貓網店關掉。

cpu 係咪變化唔大
有冇3060 Ti
岩岩先單買3060ti
砌左張技加3080先話跌
早D知就可以等買ASUS
即刻決定唔砌住
如果有8折 只限砌機都屌
有早知無乞衣
我單買就無乜所謂 4500蚊單買3060ti應該都好難
砌機就可能蝕啲
平就無平到,但可以技加變ASUS
所以話咩高價位都有班友仔狗衝,奸商腦場文化邊會怕無人買佢地D貴卡呢兩日落單果D會唔會即刻打去Cut單/轉貨?
放柒左張技鳩蝕小小換ASUS囉
我上個月中夠砌完張3080ti啦
佢跌我想搵張水冷版添
想超12900k最少應該買幾多相供電既底板?
輕超
拼多多 MSI GAMING X RX6600XT 跌到人仔3099
香港?
其他店我唔知點處理

我呢度的話.只要係未收到電腦.我都會跟返最新價錢出貨
我講左好多次,唔係話你悠二巴見你個價都係正正常常,我只係講緊d仆街黑店,等真係減價我落高登黃金睇下咩情況再上黎講下笑話

直接msi ace唔洗煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞