[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我自己都想升級
我9700k + 3080
諗緊升唔升12700好
外國撚 咁你買返corsair
有咩事都係自己寄
上網睇就9700仲勉強carry到3080
有閒錢先升12700都得
電腦今日開機 load網站,load片都好慢,打csgo就冇問題
用咗win10防毒掃過冇毒
100M上網,測試速度係12Mbsp
究竟係咪我d硬件壞咗
粒5600g壞咗
其實有wifi嘅底板有咩用
有Wi-Fi。。。
筆直6000~6500
平時文書野 上網睇戲多 間唔時打下機 (spiderman個d)會dual mon
巴打們有冇list
如果連手機wifi load片都慢,即係應該係上網問題?
冇事了,網速去返84MBPS,和記正垃圾
唔係 你粒5600g 有毒蘇媽hack埋你部電話
想問個問題
部電腦每次開機都會show 個已載入bios個板面
入到windows個時間會無update到
之前以為粒電無電,點知換左電都係咁
有冇巴打知咩問題,有冇option要set番
thx
姐係內置wifi ,唔洗連屋企個router?
冇wifi嘅板就冇得用Bluetooth?
Thanks
佢係內置wifi? 咁仲洗唔洗連router? 我間房冇lan線 要連router 咁係應該買有冇wifi嘅板?
Oh thanks!! 咁姐係如果唔買wifi板係唔可以無線連Wi-Fi?
你屋企本身有router買塊WIFI板就OK
無就買多個ROUTER唔使駁LAN線入房
Thanks chings好彩冇買錯
另外想問吓如果想等40系列 但係聽講佢係用pcie 5.0 咁我係咪要買個power supply 同底板都係有support pcie 5.0嘅? 定係普通底板同埋普通power supply 都得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞