[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
itx atx?

lian li o11幾靚如果玩燈
巴打們好
想問下我大概aim 個乜level好
我就用黎打機 冇剪片乜果啲嘅
買緊1080p 240hz mon 所以想推下 framerate 主玩overwatch之類唔食畫質嘅game

就我 research 我gpu 應該aim geforce3070個framerate先保險?
不過cpu 唔太識 見度度都12th gen 但係唔知i5同i7有乜實際影響

我而家部垃圾係gtx950framerate 144都穩唔到 好想同mon一齊大換

多謝定先
老實講唔熟2手卡
平就ok
500有冇諗頭的
Atx
唔好咁貪心
144/165已經夠
樓上公廁list $11000左右砌緊12400/3060ti夠做

而家d人買個240mon就當自己faker上身
唔等新卡平返d 買?
d 卡個價睇落似落緊
繼續燈啦 燈咗13個po啦
就黎冇哈比人單買(13)
https://lih.kg/2760777
主要係因為買親野都預好耐先換代
你睇上張卡950就知ssd得100gb
想一換就長遠啲
對我嚟講3060ti已經係最夠用
基本上3050都玩到所需嘅game

但香港文化啲卡唔識降價
前幾日開機㩒完要等十幾秒先開到
尋晚閂左之後就開唔到了
但啲燈仲識著 有無ching 知道係邊到出咗問題
求救
你係咪講京東,amazon
3050正常真係值二千頭
1080p開中畫質既中低階gpu值3千,屌咩
我上開日,美唔見有平

淘寶京東neweggamazon都降價
香港….
6600xt只不過係5700xt重新包裝,頂多值3千
正常係2k有找

而家貴咗50-60% cls
贊助
GeForce RTX 3070 Master 8G Graphics Card, 3X WINDFORCE Fans, 8GB 256-bit GDDR6, GV-N3070AORUS M-8GD Video Card1
US$708.00
免費送貨至香港
庫存僅剩 12 - 快下單。
5千6左右
我舊機3代i3內顯,冇gpu在手。 焗住砌5600g,等用2千3蚊買3600x + gtx 750ti弱雞板,我都覺得唔抵。
唔該巴打
睇頭post都有提過話要update bios
係唔係而家直接上裝搵DL 裝埋就搞掂,之後換就正常應該無問題?
我想砌機
但而家啲卡太貴唔想買就搵二手頂住先
不了

NEWEGG都搵到個
EVGA GeForce RTX 3080 12GB GDDR6X PCI Express 4.0 ATX Video Card 12G-P5-4877-KL
This item can only be purchased with a combo

HKD$10,742.99 (2 Offers)

我見台灣都降左勁多
唔知香港幾時先肯跟降
想問下
而家部機唔知點解慢慢地同lag lag地 禁啲野出黎好似要等幾秒咁 唔知係spec問題定win10問題 我要list啲咩spec出黎比大家望下睇下係咩事
Reddit 有人中過伏,scam 來的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞