[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
見到啲鬼佬youtube影啲圖
Amazon有600 usd 3060ti咁
但我search唔到既

Amazon果啲會唔會降到低過腦場價
係就amazon入
想問廠機可以喺邊度賣?同埋我呢部賣嘅話大約有幾多錢?
Spec:
i5-7400T
GTX 1050Ti
8GB ram
拎走咗HDD & SSD
拎嚟裝windows嘅ssd
sn570定750好
粒U加板700
1050TI 700
RAM 100

頂盡千5
話說諗過消費券出去買張6600XT,然後有人同我講3060TI嗰陣都係3千4,我就冇咗呢個諗法
我張3080 都係7千頭
又係你條撚樣
或者想問吓 如果我用住張1050Ti落新機到 (新機 B660板 12代i5/7 16/32GB RAM) 等年尾換40系列 咁樣等唔等得過? 定直接換30系列好?
最近雙開打巨商睇youtube個CUP都成日100%,所以想砌過部新機,請求各位巴打對我條LIST,指教下

1 x [優惠]Intel Core i5-12400F(配合Gigabyte 3050 Gaming OC顯示卡砌機優惠價)
價錢:$1,399

1 x MSI MAG B660M MORTAR DDR4
價錢:$1,499

1 x Kingston Fury 16GB (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16
價錢:$849

1 x Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$949

1 x FSP Hydro GE Series 650W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$699

1 x Antec DF600 FLUX ARGB Tempered Glass ATX Case
價錢:$499

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler
價錢:$329

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,303
https://www.faroll.com/customize#MTI2MywyODUzLDM2MjUsNDM0LDQ4OTYsNDk0OSw1MTQy

1.另外,如果想加3把風扇係前面應該加咩又平平地

謝過錦多位巴打
但係你碌鳩無咗喎
冇人知40系出嗰陣會唔會炒到飛起。
唔急可以1050ti用住先,30系冇一張卡係抵屌
唔急嘅 我用啲app主要食RAM & CPU
宜家3060Ti炒到double 真係睇見都唔開胃
又有消息話40系列 9月出 產量多啲 而且bitcoins跌 礦工失業 咁可能到時冇炒得而家咁高掛
諗太多,出面gpu降價,香港既價錢仲好撚硬
腦場文化

唔係人人都好似你咁叻架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞