[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(302) 雜牌RAM停產啊

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
ROG thor牛啲線就係
兩年前法奧買既,上網睇好似3年保?但我仲未搵到張單
咁似公廁list
箱同牛有得平d
你搵返3號list

cooler可以唔買
最多CPU熱少少
如果買咪整隻AX120都係$250

3060ti同6600XT都有d距離
budget夠用無乜理由降落去
你聯絡定油二客服同佢講你ready出機叫佢到貨通知咪得

2k144我用3090都未必推得爆
6600/XT只係上代中階級數既甜品卡
玩下1080p60仲可以既
同埋上網睇話asus剩係notebook有全球保養? 依家小弟係外國
想問下non k cpu係咪最好行3200 如果我條ram最高行3600 係咪開左xmp再係個頻率度改番3200
你問返法奧幫唔幫到手
幫手問下都好

而家好多產品都有得保
不過要寄美國/台灣
運費可能要自付
呢d要問返相關公司官方
好 唔該你!
其實係跟你個公廁list再揀野換
咁算都係疊埋心水等3060ti
唔該!
12代non k問題
唔關個頻率事
係XMP需要既供電setting俾CPU鎖撚左
造成快ram因為供電不穩而唔穩定
呢樣野要睇條ram食幾多電

掉返轉
因為改唔到供電
用2666超頻上3200都會有問題

呢樣野就比較麻煩
Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)

GIGABYTE Z690 UD DDR4 ATX

Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X LHR (可單買或砌機減100)

Thermaltake TOUGHRAM XG RGB DDR4 32GB (2 x 16GB) 3600Mhz C18 - Black

Gigabyte UD750GM 750W 80 Plus Gold Fully-Modular

Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4

Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black

Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler

Microsoft XBox Series X|S Controller 無線控制器(黑)

Gigabyte AORUS GC-WBAX200 MU-MIMO Dual-Band AX2400 + Bluetooth5.0 PCI-E Wireless Adapter

$80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。

各位大佬小弟電腦白痴。想問下悠二張list 伏唔伏?即係$15399係正常價?
$15399
鎖 voltage 係講緊 IMC
唔係 dram voltage
你鍾意 run 5000mhz gear 2 都冇問題
睇落算合理

佢d list未必update
建議你跟住㩒一次
d料可以自己再執下格下價
剩係Wi-Fi已經可以買塊有Wi-Fi既板
唔需要另外買
想請教停產有咩壞處? 保養未必包?
張顯示卡又壞左 想買住張頂住先 下年換機

求推薦筆直2500

用緊1650 super 唔超
佢係送手掣同wi-fi 板。我自己上網計過買曬要$16xxx
所以好似好抵想買
例如你買左對停產Ram,壞處係以後想加多兩條就未必買倒全新同型號for upgrade,好處係如果壞壞左拎去RMA代理/廠無貨有機會Free Upgrade高階D或者另外新型號產品比你
明白,唔該晒清
係美森見平屌左對16GB X2,但要5月先出貨
用唔起
請問模組牛無keep到啲線
想配返thermaltake 8pin gpu 線同sata 線可以點
行左黃金都冇
我發現英國顯示卡跌左價
3060ti £520單買有貨
3060 £440就有
想問吓宜家有冇配埋pcie 5.0 嘅power supply? 原本諗住用Fsp hydro g pro 750w 但係聽講40系列會轉做5.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞