[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

一蚊跟機(都唔著點跟

唔著都跟! 我櫃底仲有3塊布未做

但係我仲有兩塊LGB未做喎

俾我我就會團d好玩野 近期好想要natural colour black sheep

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

之前都想搵lotus flower(類似loro嗰種),不過好貴

我鋪度有,不過個source量唔大而且唔係我搵番黎,不公開了

搵日過嚟八下

俾我我就會團d好玩野 近期好想要natural colour black sheep

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

之前都想搵lotus flower(類似loro嗰種),不過好貴

我鋪度有,不過個source量唔大而且唔係我搵番黎,不公開了

搵日過嚟八下

都唔算俾客,係我其中一個partner搵番黎俾自己,不過摸下我諗無問題既

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

搵日過嚟八下

都唔算俾客,係我其中一個partner搵番黎俾自己,不過摸下我諗無問題既

望下得㗎喇,我都無興趣搶人嘢

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

搵日過嚟八下

你講緊塊蓮花?

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

搵日過嚟八下

你講緊塊蓮花?

係呀

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

搵日過嚟八下

你講緊塊蓮花?

係呀

我在loro度睇過,我又唔覺有乜特別喎
菲律賓D菠蘿布咪仲特別
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

有團叫埋我!

我都仲未source到
有搵到一兩間不過好貴
搵到再話你知

搵日過嚟八下

你講緊塊蓮花?

係呀

我在loro度睇過,我又唔覺有乜特別喎

純粹想滿足好奇心,可能摸上手又會無興趣
想問下依家係香港仲有冇地方可能搵到vintage fabrics?
sportex,tonik2000等等..
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

香蕉布呢?
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

試過又唔覺涼好多
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

試過又唔覺涼好多

你買vicuña 唔通真係為左暖咩 咪玩啦
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

試過又唔覺涼好多

嗯。我應該理解錯另一樣野
對 AE x Massdrop suede chukka 既 lasting同膠水

http://imgur.com/a/Ncrdn
對 AE x Massdrop suede chukka 既 lasting同膠水

美國貨

美國貨

我唔知相中人係該位巴打定係第二位網友。可能我好彩,對深啡同snuff並無相中嘅問題,不過圖中條storm welt同stitching就做得頗馬敷,但講真連reddit x carmina都會有蝦碌出事情況發生,所以最緊要有得退貨refund。
Ted Baker 好唔好著
諗住平平地買對返工用
Clark’s 啲色水又唔岩心水

見都係9xx$
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

試過又唔覺涼好多

貪得意囉
Ted Baker 好唔好著
諗住平平地買對返工用
Clark’s 啲色水又唔岩心水

見都係9xx$

呢個價位的話如果款啱自己心水試上腳又ok的話就無謂諗咁多扑搥買。
菲律賓D菠蘿布咪仲特別

物以稀為貴

試過又唔覺涼好多

貪得意囉

好鬼貴

美國貨

我唔知相中人係該位巴打定係第二位網友。可能我好彩,對深啡同snuff並無相中嘅問題,不過圖中條storm welt同stitching就做得頗馬敷,但講真連reddit x carmina都會有蝦碌出事情況發生,所以最緊要有得退貨refund。

逢係團購都有
有冇人著過church 隻nevada leather?
摸落似cordovan
有冇人著過church 隻nevada leather?
摸落似cordovan

個人覺得nevada leather似正常牛皮, 如果睇落似shell的話都係佢地啲binder leather望落似啲, 但當然無shell嗰種depth...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞