[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
本來見有折可以度下Alden Unlined,最後用230蚊Superfeet 3/4 Insole解決左對Churchs Sahara Instep太高問題
本來見有折可以度下Alden Unlined,最後用230蚊Superfeet 3/4 Insole解決左對Churchs Sahara Instep太高問題

我都有對sahara未著
都幾好著,個crepe底幾舒服

呢對好吸引
係pediwear 買左對 Barker Fenwick, Colour: Black Calf, Size: 7.5, Fitting:F

原來太大, 有冇巴打岩, 全新
hkd2k
係pediwear 買左對 Barker Fenwick, Colour: Black Calf, Size: 7.5, Fitting:F

原來太大, 有冇巴打岩, 全新
hkd2k

https://t.me/cyrushong
thx

我都有對sahara未著
都幾好著,個crepe底幾舒服

我係皮底
個Last短左d就真
買左對灰白色麂皮鞋,想問除左噴防水之外仲有無咩保養方法??好驚好快整污租

我有個麂皮刷但唔識用係一邊鋼絲一邊軟膠,youtube搵又搵唔到人係用呢隻
新手想問問
買左對herring Carnaby但係鞋底好滑
可以點做
新手想問問
可以點做

著下著下就慣
新手想問問
可以點做

著下著下就慣

或者去補鞋鋪打掌
新手想問問
可以點做

你可以考慮拎對鞋去地鐵站嗰啲補鞋嘅地方話你想打前掌, 應該會改善行路冼嘅問題。
買左對灰白色麂皮鞋,想問除左噴防水之外仲有無咩保養方法??好驚好快整污租

我有個麂皮刷但唔識用係一邊鋼絲一邊軟膠,youtube搵又搵唔到人係用呢隻

淺色嘅suede其實易污糟係無可避免, suede brush可以間中輕力掃下,所以基本上除咗放心著對鞋之外, 基本上都無乜嘢可以做。
著咗幾個weekend minimalist sneakers, 今個weekend襯落雨再操殘對unfinished horsehide german army trainer:

果隻刷唔好用

淺色嘅suede其實易污糟係無可避免, suede brush可以間中輕力掃下,所以基本上除咗放心著對鞋之外, 基本上都無乜嘢可以做。

如果買枝洗麂皮既野邊隻牌子比較好

果隻刷唔好用

咁你會推介邊款黎刷好

果隻刷唔好用

咁你會推介邊款黎刷好

如果係d毛已經痴實晒既情況,
就用銅絲刷(但要夠多銅絲)
或者Saphir果隻出面有圈膠毛果隻

如果日常刷,用豬毛刷其實就夠

如果買枝洗麂皮既野邊隻牌子比較好

如果唔好彩有韃污跡我都係落小小呢隻輕輕擦下, 未必可以成韃擦走, 但可以淡化污跡:
鳩著
香港邊間鋪頭有造Chino?
上網只係睇到cuffs有

係裁縫舖都應該有㗎喎。

你睇翻第一頁個list入面嘅鋪頭, 佢地都應該有cotton料比客做chino款嘅褲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞