[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
燙衫燙到好累

請個菲傭/拎去洗衣店比人夾/ 造wrinkle free料

完全搵唔到wrinkle free 靚料
十間有十間都係得poly+cotton
點買得落

我而家睇緊啲外國brand, 全Poly....話免熨。不過成千銀一件, 想買件試下都買唔落手...

(外國屎忽特別圓(肯定係))
琴日淋左場大雨條褲骨冇曬咁滯 除左乾洗係咪冇咩計仔?
利申:想自學燙骨但好驚整衰
琴日淋左場大雨條褲骨冇曬咁滯 除左乾洗係咪冇咩計仔?
利申:想自學燙骨但好驚整衰

唔係無限金錢點都要學嫁喎
燙衫燙到好累

點買得落

我而家睇緊啲外國brand, 全Poly....話免熨。不過成千銀一件, 想買件試下都買唔落手...

最正係poly + cotton + rayon
燙衫燙到好累

點買得落

堅唔識。留明學野
燙衫燙到好累

點買得落

堅唔識。留明學野

最正唔係校服褲咩 不過顔色有限
水鞋路過

巴打d牛仔褲邊度買多?

燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂

濕個時大力揚下再拉一拉直,就會好好多,之後懶咪快手熨下就得

一件我快手都係熨一兩個字,都見得人啦,雖然我全部係Linen shirt點都縐曬
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

燙自己啲衫、擦自己對鞋先係享受,幫人嗰啲係服務

利申: 我都好懶
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂

一件我快手都係熨一兩個字,都見得人啦,雖然我全部係Linen shirt點都縐曬

Linen衫身都唔難搞,最煩係個袖,乾咗之後皺到梅菜咁

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂

我個堆係短袖,長袖今次洗完先知

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂

短袖恤衫我成日都覺得好怪
Casual都係...

人既問題

唔該幫我燙埋

岩岩洗完恤衫又鄒哂

短袖恤衫我成日都覺得好怪
Casual都係...

都係fitting 問題
近牌有興趣買carmina對深藍cordovan whole cut,顏色好靚,但西裝好似好難襯....
想問下你地襯皮鞋嘅窄牛係咩牌子 我睇襯個啲cutting都好怪同寬
近牌有興趣買carmina對深藍cordovan whole cut,顏色好靚,但西裝好似好難襯....

其實唔難,唔係黑色西裝我諗基乎萬能Key....
水鞋路過

巴打d牛仔褲邊度買多?

Take5啦都係
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

熨自己衫同幫人熨衫係兩回事
燙衫燙到好累

燙衫係一種享受

唔係囉

人既問題

唔該幫我燙埋

燙自己啲衫、擦自己對鞋先係享受,幫人嗰啲係服務

利申: 我都好懶

知音人
想問下你地襯皮鞋嘅窄牛係咩牌子 我睇襯個啲cutting都好怪同寬

窄牛

窄牛

Pin Roll

窄牛

Pin Roll

皮鞋+窄腳=對鞋睇落龍舟咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞