[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

LGB其實有冇傳說中咁正?但真係好貴一套.....成2千幾3千一碼布
其他布廠有冇差唔多quality嘅布?

LGB
散戶團購都可以做到900一米
兩千幾三千係得啖笑
傻既先會買

爭咁遠
本身諗住結婚比個籍口自己整套
不過聽完你講就不了

上年團購Loro top china cashmere overcoat先兩三千,講緊700g(愈重愈貴)top quality(蒙古)Cashmere (rare過LGB多多聲)先咁既價(一碌),仲要係Loro 招牌菜(出名貴)

當然呢d團可一不可再,鋪頭散叫一般都要幾k一米,但如果呢個價買到咁頂級既cashmere,同時講緊Escorial咁rare都唔過2k(大量/鋪頭再平d),3k一碼LGB wool 點都唔會合理。

收到曬
Escorial 如果唔係團購大概咩價錢 即係如果係裁縫店造計

我唔知佢地賣唔賣散剪
裁縫鋪收幾錢就各有各收費
睇你咩筆直咪去邊做囉

BTW 如今cmt風氣盛行
各裁縫鋪一係唔接一係加晒價
無路數買布同相熟師傳
分分鐘cmt仲貴過就咁做

我既心態係:我一年最多都係造兩至三套,同埋唔係好熟布料,咁我寧願上去間鋪度問下專家意見,又可以傾下計學下野
所以真係冇諗CMT

Of course lar.

BTW, vintage Lesser 幾正
但我唔鐘意新lesser
唔關私人恩怨事
純粹覺得新既lesser太淋太無body
或者d鐘意淋滋滋既人會鐘意既
但我自己就真係麻麻

同樣150s情況下
Loro Proposte 都仲挺過lesser

LGB其實有冇傳說中咁正?但真係好貴一套.....成2千幾3千一碼布
其他布廠有冇差唔多quality嘅布?

LGB
散戶團購都可以做到900一米
兩千幾三千係得啖笑
傻既先會買

爭咁遠
本身諗住結婚比個籍口自己整套
不過聽完你講就不了

你都係用結婚做藉口買靚野

個agent markup 真係超高....

梗係要啦
之前拎過價單睇,我自己[冇路數買平布又冇從比較

就算有錢買,我都唔gur比佢㩒住黎劏....

拉利agent
新手留名

想請教下meermin sizing,如果Paul smith 既loafer 著緊UK7 / Nike adidas著緊US9.5既話,咁meermin 既loafer / oxford 應該買乜size 穩陣呢? thanks

同問
有無手足知邊到有得買or bespoke 有骨chino?

chino既話洗完乜骨都會無晒
如果有團購的話多好

如有失言得罪了
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

如果有團購的話多好

如有失言得罪了

以前啲師兄試得多經驗麻麻,所以而家盡量唔會好多人
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

講真,係班團購友自己整死團購
有搞手唔好好珍惜,成日話人抽油水
搞到d真係熱心既人無晒癮
仲邊有人想搞?搞團要處理好多野好煩架

搞團仲要俾班cheap精講三講四
仲邊有人想搞?起團又慢又多意見
大陸果邊有一兩個人帶頭,講明收車馬
一呼百應一碌三日成團,完全兩個風氣
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

我懷念我攪團24小時唔夠就3碌的日子
我唔知其他人,我D團從未被人投訴,一來所謂的油水,都未夠布尾或最後退團D友的布,二來佢有本事,咪自己去定囉,平過我,我跟番佢轉頭又有乜所謂
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走
我唔知其他人,我D團從未被人投訴,一來所謂的油水,都未夠布尾或最後退團D友的布,二來佢有本事,咪自己去定囉,平過我,我跟番佢轉頭又有乜所謂

一係你第日響度開囉 你都唔公開既d團依家

BTW 有班人抽你水你唔知姐
有無手足知邊到有得買or bespoke 有骨chino?

chino既話洗完乜骨都會無晒

我諗緊佢係咪想講有pleat
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

魚蛋兄搞T&L我率先落大飛

BTW 有班人抽你水你唔知姐

由得佢地啦,識我嘅,知我係點嘅,嫌貴唔好來煩我,我無咁好閒情應酬佢哋
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟

唔著都跟! 我櫃底仲有3塊布未做

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟

整來整去都係褲,RTW無我碼
如果有團購的話多好

如有失言得罪了

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟

但係我仲有兩塊LGB未做喎

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟

俾我我就會團d好玩野 近期好想要natural colour black sheep

中外馳名魚蛋特走

魚蛋特餐好好味

一蚊跟機(都唔著點跟

俾我我就會團d好玩野 近期好想要natural colour black sheep

呢D另類口味難團D喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞