[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=W27PnUuXR_A
睇完警惕番自己咩野先係重要

今日行過入左兩對,成日不自覺咁夏天買冬天款冬天買夏天款

Carmina longwing? A記有?
定唔係香港

定係t記減價嘅戰利品?

對LHS應該係T記Last Pair US9個對,抵到爛

T 記有賣carmina?

Alden黎
Carmina 個盒我擺保養品
啡色皮鞋 平平地 1000 左右 有咩選擇

暫時淨係睇到cole haan 但評價好似麻麻

百寶利個啲又易爛

有無平民推介

岩岩係G2k 買左兩條西褲1 黑1 藍 用黎見工的

今日行過入左兩對,成日不自覺咁夏天買冬天款冬天買夏天款

Carmina longwing? A記有?
定唔係香港

定係t記減價嘅戰利品?

對LHS應該係T記Last Pair US9個對,抵到爛

T 記有賣carmina?

Alden黎
Carmina 個盒我擺保養品

對loafer好野

百寶利個啲又易爛

有無平民推介

cole haan評價有咩問題? 1000買cole Haan 要減價加郵購先得。不過cole haan出名在個Nike air 底而唔係呢度巴打講嘅手工皮料等,皮鞋面波鞋底。不過你去見工就唔好買cole Haan.

1000筆直又再答多次,Clark's 個d la. 不過1000 Clark's 都未必買到

好奇一問,巴打你買左兩條褲,咁恤衫同件褸呢? 你見工打算mix and match?

百寶利個啲又易爛

有無平民推介

under1K呢個budget你可以睇下geox.
MATCHESFASHION free ship,有冇人想夾單買cp? 差小小先夠數。定係有冇得求其買樣野砌夠數再退返去?
MATCHESFASHION free ship,有冇人想夾單買cp? 差小小先夠數。定係有冇得求其買樣野砌夠數再退返去?

岩岩買完幫你唔到
我估係得既…
做formal褲高腰定正常好 我身腳比例6:4

腰長腳短,同我一樣

腰長腳短,同我一樣

我係腳6 腰1 身3

腰長腳短,同我一樣

我係腳6 腰1 身3

咁咪好囉

略高腰會拉長番比例
Budget $400-500 做恤衫去邊度好尼?
今日上左H記 有意大利料 不過$6、700 over budget 左~
Budget $400-500 做恤衫去邊度好尼?
今日上左H記 有意大利料 不過$6、700 over budget 左~

Dream bespoke 基本料500一件ok
新手想做套靚小小嘅西裝
7k budget 應該去邊好?
咩都唔熟
新手想做套靚小小嘅西裝
咩都唔熟

去睇番第一頁la
新手想做套靚小小嘅西裝
咩都唔熟

Db/bt
濕曬!
請問英國或者附近國家買皮鞋有咩地方推介? 想買ALDEN/ CARMINA呢類, 希望可以比係香港買平
濕曬!

還好
AC而家整件safari jacket要成六千

之前連料好似已經要五千幾

之前連料好似已經要五千幾

呢度幾位大大要加把勁出自己隻Safari爭下客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞