[見工做西裝季節]西裝,皮鞋討論帖(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

Snow 巴 le 對係咪Alden 黎, 咩色suede? out focus 唔係睇得好清楚...
Any briefcase / workbag recommendations that are not too bossy but elegant? Could Bros share what work bags do they use?
Linen 做unlined unstructured 會唔會太hea..
超怕熱
或者就咁有膊 會唔會好怪?

你linen褸都唔係預番工著架啦

文字stripe
HS同Scabal都有好似

文字stripe
HS同Scabal都有好似

fxck you stripe

Snow 巴 le 對係咪Alden 黎, 咩色suede? out focus 唔係睇得好清楚...

trickers嘅unlined bluchers。
Any briefcase / workbag recommendations that are not too bossy but elegant? Could Bros share what work bags do they use?

有冇巴打用過frank clegg既袋?
手工好唔好?會唔會好易爛?
呢個袋好靚,亦都好貴
呢個袋好靚,亦都好貴

Frank clegg靚呀
夏天做suit揀邊種布料好? formal + 唔想太侷
呢個袋好靚,亦都好貴

Frank clegg靚呀

多謝麻甩巴既意見
去馬啦咁

啱啱睇左個page 果度下下都7000 8000起跳

Ching無見到個暗號咩?

有呀,但真心嫁咩。。? 無啦啦走上去問好奇怪咁。。。

真心,唔係玩膠,中價個水位一向都係六千左右起跳,七八千通常係講緊用布再靚少少,岩岩開波VBC係可以的

由其我呢類瘦到盡的身型,Ricky比左好多意見,我都問問問左好多野

Ricky係真係幾好

呢點我同意
享受造衫既過程,學左唔少野,亦好比心機答你問題

所以由始至終我都話
如果真係想正正經經做套西裝
又鐘意較傳統既cut、有padding的話
Ricky 同Felix係真係入門首選

我做minimal padding 一樣好舒服

有呀,但真心嫁咩。。? 無啦啦走上去問好奇怪咁。。。

真心,唔係玩膠,中價個水位一向都係六千左右起跳,七八千通常係講緊用布再靚少少,岩岩開波VBC係可以的

由其我呢類瘦到盡的身型,Ricky比左好多意見,我都問問問左好多野

Ricky係真係幾好

呢點我同意

所以由始至終我都話

prologue有冇連登優惠

好明顯無
黎緊要加價

咩價位?dream / db 以上定下

點formal法先🤔
前兩頁講dream做折係唔係堅

Ricky係真係幾好

呢點我同意

所以由始至終我都話

prologue有冇連登優惠

好明顯無
黎緊要加價

咩價位?dream / db 以上定下

你估下
前兩頁講dream做折係唔係堅

堅啦,拿人地鋪來玩咩

點formal法先🤔

Oh sorry 表達唔好, 例如linen 未必咁formal
至於其他料重量要低過幾多等等 有無咩ideas

點formal法先🤔

Oh sorry 表達唔好, 例如linen 未必咁formal
至於其他料重量要低過幾多等等 有無咩ideas

Fresco?
呢個袋好靚,亦都好貴

有部份frank clegg 產品是廣東省某皮具工場代工的,我亦在一偶然機會下參觀過該工埸。詳細情況我不說太多了。

呢個袋好靚,亦都好貴

有部份frank clegg 產品是廣東省某皮具工場代工的,我亦在一偶然機會下參觀過該工埸。詳細情況我不說太多了。

求名/link!!!!!
呢個袋好靚,亦都好貴

同廠都可能用低檔次D既皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞