[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
你要青貨用黎換水晶砂
藍票只可以用生產/採集既白貨換
但水晶砂本身有好多種方法可以入手
通常最推薦係白貨換藍票 又或者拉版買蠻神材料換

可以參考下呢個
https://ff14-yun.com/archives/1740#%E5%BC%B7%E5%8C%96%E3%81%AE%E6%B5%81%E3%82%8C%E3%81%A8%E5%BF%85%E8%A6%81%E3%81%AA%E3%82%A2%E3%82%A4%E3%83%86%E3%83%A0
本身有6個fd玩,玩到而家得返4個,我地11點就日任之後刷極座騎,刷到而家個個都有2-5版極座騎

佢地係咁踢我推主線,最早果個早我個半月推完,我玩得好慢但我好鐘意攻略副本,佢地研究劇情時我係到研究點極本點打&點帶佢地打
推薦軍票換ムーンストーン
一個4000軍票,5個換到2粒水晶砂
任務要80粒
既係佛系草80萬軍票
強烈建議練個生產職
以前唔識野用詩學換儲死人
用藍票換半個鐘內搞掂
Thx bro
6.0緩和改左60粒就得
藍票即係藍貨?
日版叫青貨 , 漢化叫藍票
今日定聽日出國服 ? 我等緊佢個漢化包
想問下手帳第一個slot建議換10k gil定寶藏地圖G14?
未玩個寶藏地圖好唔好賺的?
利申90LV
望下自己個ser既G14賣緊幾錢
依家d布得返幾萬一塊 無乜肉食
自己個ser 4千1張地圖
睇黎直接換10k更好?
睇你會唔會同人打G14 ,
會咪拎地圖 , 唔會咪拎錢
滿心歡喜諗着開個零式初見場但都無人入 成個pf都係消化場 用cf排又無人玩 到底可以點練
因為大部隊一早己經畢業
唯一方法都係pf開練習房
呢d時間其實一間房等半個鐘先齊人都唔奇
練習房有d方法可以吸引多d人入既
例如唔鎖ilevel,寫明目標練咩機制,同寫明30/60分鐘解散
thx ching 可能晏就少人 我夜晚再試下 頭先3點好幸運地齊人練左一飯 最終打左半條血
呢個鐘數好正常
今日Reset日大部份人都要消化
消化完先會有多d副職練習場

你個情況一係照開PF等到齊人為止
一係搵多7個自己友固定練
我有4個固定自己友 但仲未練成玩到零式嘅材料
有個仲好笑唔聽人講 自己打極做MT入人副本唔睇攻略 跟著笑人雷佢 但其實佢先係地雷
唔睇攻略打極做mt真係會好頭痛
唔關事
係因為今日星期二
因為要消化所以唔得閒入黎玩?
我開左兩個鐘都無人入黎玩
今日個個都係鬥快消化
因為D 有識之士過左關之後就唔會再返轉頭打
隨著時間過去, D 下層消化團會越黎越惡劣
直到星期五六日就會淨低D 劣等民族

你聽日都唔洗咁勤力開開荒團
星期四開始打差唔多
原來有咁嘅生態 睇黎新出零式要早啲飛上去
哩隻遊戲有班人係直情當佢音GAME 咁打
鐘意TIME ATTACK

但係亦都有班人係自己知自己事
淨係想過下過關癮就算
要搏懵一定係星期二三做晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞