[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
惡性循環 就係因為咁所有遲黎既人越黎越難過
而家用5禁既唔會係攻略組
咁一係神人睇左片就可以完美執行
如果唔係唯一方法係就乖乖地慢慢邊打邊熟習同時換裝換上去

有時冇野做都會入去incomplete玩下 可能我廢得藍綠 3層野團好耐未試過過到
好期待通dc pf, 起碼可以去element個類,pf語言多啲選擇。唔洗成日入日本團提心弔膽
過多個月到6.1 唔知打零式有無超越之力buff 比, 有既話dps 實夠過到
可以send email去客服退錢,我買錯左歐版,send email去佢肯退錢比我,你可以試下send去話買錯PC版,其實想買Mac版
參考過往既話要等到6.18
唔該哂
新入po多多指教
呢排玩完4.0唔想開5.0住日日刷d每日任升其他職
d神典石多到另外兩三個副職既裝都換齊
剩低係咪拎黎整元靈武最好
但刷fate同好似要12連副本 睇到就卻步
解限90lv solo好易
最煩係刷光
6.0大陸服漢化已經出左
點解p3s 會出 鞋?! 鞋唔會係p2s 出咩 ?
分享下一個之前見到將一個製作職嘅HOT BAR copy 去第二個職嘅Marco
/hotbar copy CRP 1 BSM 1
CRP1 BSM1 解copy CRP嘅 hotbar 1 copy 去BSM嘅hotbar 1
要copy hotbar 2 就將1轉做2如此類推
各製作職嘅簡稱可以去返下面睇

https://jp.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/7158783/blog/3786263/
機制既野....好難講
就咁排每日Normal raid
黑仔抽到普通Alexander 有機制果d
都會遇到唔識打過唔到
玩到要棄權
想問下我第一次過p1s
入面啲人全部都有cd而攞唔到箱嘅話
重新join過啲清cd團會唔會係冇2箱?
過左 姐係清左CD
你已經拎到補底 斷章

再join會冇箱 同好似冇得roll
今週清左CD就無得再骰
下週再努力骰過
咁希望係下個禮拜2前可以過曬成個邊獄
成街啲團都要任務已完成
thanks
想問下deep dungeon死宮1-50層DPS可以solo過關嗎?
目的只係想升lv 但家陣得17lv可以用既skills好少 係咪升高啲先好去打?
定係建議排隊打?
死宮主要靠51~60層黎刷EXP
你初初玩強化值太低好難SOLO
但1-50層又好難排到人
建議搵多3個固定隊友先直接沖上50層 唔係街排排到2046
難少少
3樓除非遇到好隊友
如果唔係預卡關
aw刷光半粒鐘內搞掂
其實快過刷副本
啱啱打p2s 3滅解散團
最後個次我死得太多0.1%時間切
咁LV17-50建議乖乖去打ID?
另外死宮裝備啲強化值係咪job共通的?
譬如我savedata1龍騎玩到100層裝備+99
我savedata2 玩黑魔由第1層開始玩既話裝備係咪一樣+99?
咁又誇張左啲我諗問得應該都新玩無咩錢
580綠裝5禁係首周3、4層需求黎
1、2層580藍裝混綠裝夠做有突
雖然宜家啲石便左好多,但省啲錢入頭2-3粒夠做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞