[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
原來要30lv
thanks
家陣leve受注權可以接咩任?
聽聞理特曲奇已經唔值錢?
利申已90lv 岩岩買左成套IL560
出左new game+未?
見有中文想玩多次主線
依家理符交一個得返一萬左右
eg: 鍊金> 巨匠藥酒
new game+出左已經有一段時間
但暫時未有6.0主線 , 要等6.1先有得玩返6.0劇情
想問下有無邊到睇到巨集d語法

剩係係巴哈到抄左一條bar換裝個個

想搵下d戰鬥用嘅
戰鬥職其實好少用 通常都係坦/補職用黎通知人用左咩技多
例如 用無敵 / 換坦 / 補師復活人之類
每件裝都有屬性上限 唔係鳩插石
可以上The Balance望下自己隻職既bis裝係入咩石
但例如忍者

我整左方便結印個d

/ac 天之印 /wait 0.5 /ac 人之印
好似上面咁樣

又好似槍手
佢頭3招係combo技

唔係會方便d咩
FF14 d巨集最少係用1秒黎做單位

你個例子 忍者三印既CD時間係0.5秒
但巨集最低只可以1秒
所以巨集只可以
/ac 天之印 wait.1
/ac 人之印 wait.1

同手動比巨集已經慢左1秒
所以你用巨集黎戰鬥既話整體效率會比手動差好多
即係就算我set 0.5都係1秒?
YES
可能
近排覺得自己真係完全沉淪係呢隻game到
起身就想login 無時無刻都想坐係部電腦面前玩FF14
放假可以由朝打到晚唔出門
如是者持續左兩個月左右
中毒feel
有目標就係咁
啲野打得7788就每個禮拜等零式消化算
想問零式1層掉果隻戒指可以要兩隻定只可一隻另一隻要用強化藥換?
只可以裝1隻
姐係你只可以裝零式戒+天文戒
想問下萬魔殿 普通係唔係就咁排野團都會有人打?
唔敢諗零式, 不過想去普通FARM下野換590裝
普通 好簡單, 鳩打都過
咁都放心D, 放工返去玩下先~
鳩排都會有人打 但普通萬魔殿都有週限
每層每星期只可以骰一件零件 仲要骰黎只係用黎換580裝
得普通4層個保底可以換590武器 但都要儲7個星期先換到

如果咁不如直接買一套生產整既580戰鬥裝 咁就可以直接入零式
btw590裝要儲天文換 , 天文可以打A車or 4人副 or Daily Expert
遲d 6.1會開新既24人副本 到時都會有新既590裝
有, 我隻隻職都有哂生產580裝
只係成日聽日講到萬魔殿零式咁得人驚, 淆左
搞到連普通都唔敢試
日日ONLINE都係去肝下義武
想問萬魔普通一般幾時會冇左每週限制?
根據過往經驗既話
6.1會解除普通魔萬殿週限骰裝

6.18 普通4層保底俾果把劍解除週限
同埋緩和所需換既數量 (7 > 4)
仲有解除零式魔萬殿週限骰裝
等緊新24人副本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞