[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
原來有得轉 完全冇留意
btw其實咁樣做有咩用意?
驚太多人同時聚集係一個地區塞爆個server?
無用意 好似係 反正都係會去其他城搵顧員
想問下p1s d3 mt如果跟野團係咪兩個都一定轉色就得? 我見utube有片話獲獲都轉色實無死 轉完再睇最後自己企邊就岩?
點解d鐮刀咁撚勁 點樣打都好似追唔到佢地咁
好輕鬆就排第一
你咩職業
職業有分貴賤
唔係
有3個pattern
a) 6紅2藍
b) 6藍2藍
c) 4紅4藍
得a同b要調位
之後 好似唔support check下先
monk 呀

我就行黎行去
佢企定打
其實唔識日本嘅話有冇可能同街場人打贏零式

仲未試過打零式
裝備差距
職業差距
駕駛技術差距

三樣都影響你夠唔夠人揪

識定型文,save定常用日文表就得
街場溝通不外乎
1)睇marco之後報自己咩位
2)犯錯道歉,入場多多指教,完場多謝
3)減傷/無敵自己第幾回目開
加油 玩到3.0之後會變左第2隻game
龍詩戰爭好正
清完4層cd咩都roll唔到
monk最易打
是 因為大部分職業都係每兩分鐘前會係留資源爆發同固定循環
再補充小小
留意番唔同副本都會有特化軸
p1s 唔會有任何特化
p2s 0 2 5 7 or 0 2 4.5 6.5
p3s 小怪留技 boss落地爆發 其他無延遲
p4s 前半 0 3 5 / 後半無延遲

0 2 5 7 代表 副本開始後的 0秒 2分鐘 5分鐘 7分鐘爆發
因為p2s 既麻雀機制 boss一段時間處於無敵 所以團延後
而至於點解會有兩個打法係因為部分職業無辨法調整團輔或者延後30秒會對循環有好大破壞(召喚,忍者) 所以唔可以0 2 4.5 6.5

p4s既 0 3 5 係因為高dps既隊伍完結時間都係5:xx秒
可以食曬團輔最高峰dps
開左伊修加德係咪即係3.0

音樂都唔同
轉左隻暗騎玩
好型
黃金谷
自己做坦
開房招三隻青魔
去ELEMENT 啦
好詳細 明啲啲係咪即係知就黎轉機制就唔好放爆發着?例如p2s嘅藍紫サイコロ,p3s嘅大小雀,等完就開爆發?
話說4月12日前都可以免費轉Server

有需要既巴打記得唔好錯過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞