[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
咁要搵另一個固團而人地又接受你用570裝玩 先得
咁570又真係唔得, 580 is ok la
同現實見工一樣道理
btw對打高難黎講有一種心態好緊要
你愈早明白會愈好
就係當因為你一個人犯錯搞到團滅時
其他7個隊友就一齊浪費左5-10分鐘
而當你重複同一個機制不停犯錯
就變相拖累緊全隊進度
全隊每日浪費幾小時同你陪練但0進度

玩得ff14我assume都係成年人
特別係社畜,大家都有生活有家庭,唔係個個都有時間日日抽幾小時出黎陪你慢慢磨

呢種情況係最容易有花生食
輕則隊內有人開始暴躁 氣氛變差開始屌人
重則你會比人私下勸退 之後比人block
一係就有進度快既人忍唔住搵藉口退隊
總之如果同隊8個人實力差太遠
都好大機會散隊
石都唔插又唔飯藥點高輸出 起碼都頭兩粒+禁一粒啦 飯又抵食 千幾蚊半個鐘
法系黎講
你有冇成日因為避招搞到斷詠唱
因為要跑機制搞到停手冇出招都好緊要
呢兩樣野需要你based on boss機制
預先規劃自己既走位同rotation
例如留swiftcast同ogcd黎位移,slide casting避招等等
呢d skill對往後你開荒有好大幫助
ya, hea 極都要580入
固團開招募果時 實話要大家互相專重,又話不能惡言相向 等等等等, 之後卡王果時輕則 no show,唔打, 重則係discord 互屌 花生都到爆
想問下roulette adventurers in need
如果我係DPS 只要㩒join之前缺既係DPS既話,打完之後就會食到Bonus?
定係入副本之前要keep住係DPS in need先食到bonus?
上巴哈周不時都有花生食
特別係打當版零式,輸出壓力+減傷之類無排過=過唔到

絕本就算係絕巴哈,絕神兵落少個減傷就係返去p1見風神/雙塔尼亞,所以點解當版零式=你既cv ,你連零式都過唔到好難說服人收你
Mogstation
而家絕巴同絕兵都無dps check啦
係絕機工先要睇住輸出
P3S 小鳥拉線有無咩心得
次次都要搵人搵雀眼都花
hkbn?

睇自己幾多條線
一條就搵連住你嘅嗰個人連住嘅雀隔離企
二條就直接行去連住你嘅雀對面前少少 撞完你第一下之後直接行後一細步就唔會食到第二下傷
同埋雀唔計log 跑好夠傷殺雀就得
練左幾場都唔100%拉得岩
冇飯藥冇插石打零式都睇log
搵無敵場
冇野了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞