[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
個循環原理係簡單
但要full combo登頂都唔係咁易
例如p4s前半就需要一邊彈琴一邊玩劇場
同埋要熱衝擊中間插入防擊退
條譜好死 同玩音game背譜一樣
其實點謂之精通某一個職業?
另外滑鼠鍵盤黨如果打零式既話係咪唔推薦用滑鼠㩒技能?
我一直好好奇手掣黨呢隻game啲招咁多真係應付得黎?
早十年wow first down raid 裡面咪有隻mage係mouse屎撚來?
唔推薦滑鼠㩒,反應太慢
我自己有用嘅字有1-5,F1-F5,QERZXCV,mouse3-5
仲有配合shift(或者control 同ALT)可以再多啲位
手掣應該係左右兩邊各四粒掣,再配合L1L2R1R2
8*5有32個掣可以用
如果可以三個掣一齊禁會更多(L1+R1+圈之類)
set得好可以做到
有個直播架仔手制專占星
睇到佢玩零式真心癲
最簡單睇零式logs
綠色 淨係了解左面個浸
藍色 熟識呢個職業
紫色 職業理解程度高於大部份人
95以上 就係所謂精通呱
要排軸 排團輔 對齊爆發 唔可以失誤
利申4層得全紫 未炒過logs 等大佬補充
Sorry我意思想講同個操作簡單程度做比例既話
個人覺得機工都係睇自己cd
鐮刀要睇debuff時間又要睇cd好唔慣
利伸 小弟冇打開高難易度
只係平時打開ID同討滅既個人感覺
我通常第一次都灰色 唔熟果關就成日比啲機制嚇到甩skillloop 極專心唔死唔中減攻debuff先有藍仲未齊裝 好想知齊裝有咩色
用黑魔
未熟都唔好諗靚色
未齊裝係未有605/600武
定咩先
武器係最大影響
頭幾周4層
580武我得綠色 換左600武直上紫色
其他裝就點換都分別不大
99-100 運氣
零式裝有多砌左套賢者黎玩(天文就無RE)
去打極1,2 個輸出仲低過隻白魔
賢者點玩無漏dot,淨係識瘋狂ドシスIII
580武滿禁 努力打緊p4s
想續第一次月費入完卡佢出error24202
我入左五次都error俾佢扣左5鎂
可以點搞
轉browser再試
試過都唔得
我見官網都係教人轉browser同埋清Cookie
我續左30日但唔入驚住會唔會照扣日數?
想問吓有冇得好似wow咁樣買時數
只有包月/包半年
想問下採集職既retainer應該點升好
家陣卡係5X LV 完全唔夠gathering去近LV既exploartion
近LV既裝好貴 唔想嘥錢買
Tell me for whom you fight
我玩騎次次入fof(加攻),我睇log發覺最尾個gcd根本打唔到招dot傷ゴアブレード(差一個gcd),咁我係咪要調快啲?
我個迴圈係跟game8,2.44gcd,如果我推到2.43咁樣會唔會打到多招dot?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞