[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(47) 4月推出6.1 | 現已重啟販售 歡迎入坑

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
開始入紙抽地
Balance班精算師計完數話RDPS不變
但天花板下降左
唔可以
一個帳號同一個Server最多只可以夾埋擁有一塊個人地 & 一塊FC地
抽FC屋可以多過1個人
但有限制要加入公會超過30日先可以有份抽FC屋
你果三個角色要過50Lv,同要指定軍階以上
我覺得重返伊利瓦斯依三個24人副本最恐怖既點係,好容易死完一次都唔知發生緊咩事,一大堆影響範圍極大同初見殺既機制,行遠小小反應慢半拍就準備死

最慘既係,只要我一個人做錯野就會搞到成隊人都好大鑊,搞到我勁大壓力,見班FD讚個副本好多新野玩,但係我就完全唔想再排到依個副本一做錯節奏崩左就成場死完又死無限loop,成場躺地板真係好無遊戲體驗 明明影之國個系列24人都無咁難

可能係我廢啦,但係明明我又唔係打緊極呀絕呀零式個啲擺到明高難度既副本,所以唔係好明點解依個24人副本要搞到咁極限 唔睇攻略真係唔知要做啲咩先可以停止依個死亡輪迴

係度不停抱怨咁真係唔係幾好意思,不過我主線岩岩先打完4.5準備入5.0,想請問一下咁多位大佬,4.5打後係咪會多左好多依種難度突然三級跳既副本…
我覺得5.0 6.0 好多哩D 4人8人副本係跑到氣都咳, 勁多野要避

認真有少少遊戲末期感覺
D 玩家玩到冇野好玩
班DEV 就出D 野等你地走黎走去以滿足佢地
補多句我自己就唔係好鐘意打個類副本
冇左休閒HEA下0既感覺
要有挑戰可以打零式, 但係入得個D 副本唔係想走到氣都咳
其實只係多初見殺機制 體驗多幾次之後難度已經大減
後面版本既24人/48人副都傾向呢種模式
個人覺得對初見副本果陣係幾有滿足感
越後越難 不過唔洗驚嘅 難極都有個抱
24人同極絕零式仲爭好遠喎
只要隊人唔太hea 好難會比你累到唔駛有壓力
死左咪訓陣地下 睇清楚機制先起身 睇睇下就知咩事下次唔會中
如果玩法一路唔變 要玩到6.0其實會好悶
後面尼爾仲精彩

極端d講如果只係想休閒故事玩
一般副本其實跟人行係唔會過唔到既 去到6.0都係
難度黎講尼爾同水晶塔真係完全兩隻game
龍騎
Nier 玩到依家都係會死
不斷死左個幾月
聽日終於有誘因唔再留係交界地繼續死了
應該係今晚
p4n個枝棍好似例外
都係一星期一枝
不過好似換個數少左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞