「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
見有人試過用回復法術冇用,但pv入面有段條女對佢法術唔知有冇劇情
王個個有得揀詛咒都係球剷
好複雜
雙指同參指都是無上意志既代言人
無話你聽唔聽佢講
黃金律法起源係艾爾登法環
無上意志占領咗交界地自然想個到D人都跟自己個玩法
褪色者係不被賜福既人
玩家個指頭巫女點解死咗我都唔知
主要係搵返邊個殺佢既
有幾個可能

1. 接肢
因為出面就有接肢既士兵

2.梅琳娜
殺咗指頭女巫梅琳娜先可以引導我地既走向
應該無關係
睇吓有無人發掘到更多細節
想知個魔女拉妮信奉嘅月亮星星又代表啲咩野
佢淨係話又孤獨又冰冷 但係唔太清楚除咗擺脫黃金法則之外固中理念係乜
主角係褪色者 但唔係都有賜福咩?
死眠少女當時點解比人趕走左無得再做? 好似係突然賜福左?
魔女套衫到話佢身體個人偶係用雪魔女作為參考原型造出黎
可能係其中一種外神
我係nga見到話好似都係宇宙生命 定直頭係其他外神
拉塔恩咁耐以黎都用重力魔法頂住d星星 等佢地唔好入侵世界過唔到黎
當殺左佢之後星星先開始重新流動

但好似有bug 因為應該係話拉妮既星星 可能係命運果類野?
褪色者無賜福
但可以搶走人個賜福
信奉黃金律既人係極憎恨死誕者
而死眠少女又係幫助死誕者
可能係呢個原因被趕走
星星流動=命運轉動
拉塔恩碎咗星就阻止咗命運既走向
但有點奇怪既係教拉塔恩重力魔法既都係外來種族-石質白王
可能石質白王唔想其他外神入黎干涉?
印巴哩個po 令人刮目相看
斷鳩估
接肢呢條撚樣直頭垃圾啦
打親都輸 得個野心大無能力
D人講起佢都係笑鳩佢
話要奶瑪蓮妮婭鞋底先俾人饒過條狗命
我都覺得係
一陣又好似BLOODBORNE 咁打最多BOSS ge end係變墨魚仔心諗
dllm
米凱拉又係仔?咁蒙格搞gay?
我本身都以為是姐妹
之後睇真D 女武神話係HE
真HEHE
殺左蒙格成40萬魂斬殺gay佬係爽
佢哋兩個點睇都冇咩關係 目的又唔同
但隻眼整到咁真係令人好好奇
等DLC
好似下半年出 打無上意志
補一補菈妮既後續
送走咗菈妮,直到觸發群星結局先會再見返佢
下次去三法師塔個陣會見到狼人發咗癲
而周地都係黑刀既屍體
我地被迫殺咗佢
再去搵軍師伊吉
佢都係被黑刀殺咗
本身都被黑焰燃燒
黑焰係神皮使者既專用法術
咁到底係邊一方指使黑刀去殺佢地?
點解又要殺佢地呢?
黑刀同黃金葛乜乜 果段故事係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞