「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
睇錯以為講緊天空城
但係無上意志有派隻獅子幫佢
佢變翻褪色者應該唔係無上意志既意思黎?

同埋葛孚雷變左褪色者之後 拉達岡係急急腳走翻去做王 所以瑪莉卡都無expect佢會無啦啦變左褪色者?

同埋個世界setting好似一定要一個神+一個王先可以運行咁
https://www.youtube.com/watch?v=gv-9ZhuEOAk
岩岩先知可以叫Melina幫手打惡兆王
應該要叫 有得睇我老婆個英姿
有機會
白金之子既描述同永恆城d仿生淚滴跌出黎d item描述有d似
同埋個仿生淚滴骨灰描述話永恆城係想用仿生淚滴造神
退色者好明顯係系系安全設施黎,黃金律法出現問題,只有退色者唔受影響,有輸就叫番班系統管理員黎處理問題
無上意志代言人唔一定清楚無上意志做緊乜,個世界setting好似係一定要一個王加神先運作到
有可能最初形態其實係屎來母
同埋佢死果陣有藍光(魔法?)同埋變左黃金樹咁既光
城主想同亞人和平相處

個城行出少少有一個白色靈魂話亞人之母(應該係之後會見到嘅其中一隻boss)唔知去咗邊

不過冇晒下文
隻獅子應該係類似拉妮隻狼咁係無上意志明面上派黎幫佢 實際上係監視佢(所以打到一半佢殺左隻獅子 話自己變翻荷萊 露)
但係起碼都係明面上幫緊佢
應該唔會係無上意志剝奪佢既賜福?
水母個到都好奇怪
影獸係得神OR神人先有
葛孚雷只係普通人應該唔會有
我估係佢做咗王之後將獸性封印做隻獅子
再俾佢做宰相
到唔夠打就殺獅子回復獸性
有機會 因為白金之子有人型又有ET型 學院個湖d ET都會跌白金血
屌你老母每句都咁撚樣
睇左黃金族個護符既物品描述
隻獅子係佢成為左王之後
為左壓制住自己既戰意而自行背上
打惡兆王可以叫梅琳娜出黎幫拖 死左就睇到個完整特效
人型係初代
ET型係2.0
唔記得邊2個道具說明講

雪山教堂 白金之女骨灰同個巨大白金之女妹妹講話用露滴繁衍又無頭無尾
有人話梅琳娜係宵眼女神啲frd
我推測梅琳娜同宵眼女神都係交界地意志誕生出黎既野
所以兩個隻眼先會係藍色
梅琳娜=黃金樹 宵眼女神=?
想問下食屎者係乜水同個故事係咩?
玩到去火山都好似嗰覺眼有提過佢
解包都見到大量無用到嘅item同對話
明顯係有條完整嘅故事線喺度
而且仲有D PV出現嘅NPC 失哂失蹤

硬係覺得D野係一早整好哂
只係急急腳cut哂佢 打算留嚟之後出DLC
一隻細粒巨人
被鎖左係下水道
食屎維生
所以好想用詛咒令全世界同佢一齊攬炒食屎

痴線佬一個 好難想像點解會揀佢個盧恩來修環
樓主可唔可以係名加埋人物圖
係咪著咗套甲好似生椰菜花咁?
之前係書房個邊坐係度?
梅琳娜燒樹wo
話佢係三指d人仲make sense
仲要佢隻手都似燒過咁
同埋梅琳娜隻眼個紋身好似三指
我覺得王城還好 但雪山同聖樹就幾失望下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞