「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
轉左一個圈都唔見有地圖有標示依個位有野
係唔係假地圖黎
諗下都爽
姊妹檔
巴哈見到有 但Google過一陣都唔見有方法去到
link? 我去英/日 攻略地圖都唔見依個位
養唔大ge阿哥
唔係要除衫先可以接受到
佢件衫有指印...
好多野都可以做DLC
都仲有唔少NPC 未有明確下場
當然 好似DS2 D DLC咁 完全唔撚關事
但做得好過本體又得
英高式dlc:玩完問號多過答案
DS3 我就係乜撚都唔解釋

總之地底有個好L 勁 同你一樣有dark souls ge 不死人
你地隻揪打一場
有無睇sky講 瑪莉卡 係 蟲族
講得好清晰好易明

人地都係問
直接google 全名 只係見到好多content farm copy & paste

個兩個石像好似好有意思
餵水會斬老母有無source 未聽過有呢個講法

我聽既係蛇女知道自己既身世既真相而覺得唔開心 所以叫你斬死佢
義母話無心隱瞞事實 話如果蛇女無辦法接受佢自己係怪物而絕望既話就比枝失憶水佢飲
(義母收佢純粹係想搵人幫手招募tarnished加入火山官砥幫火山王吞噬其他神之類
亦會叫你殺其他對半神有威脅既tarnished
所以蛇女出現係湖都好大機會係義母安排)

大致劇情係咁 之後會有幾個情況出現

1:蛇女叫你殺佢 你唔殺
坐幾次火周圍走得閒再同蛇女傾計
蛇女話你一直唔殺佢 係一個溫柔又嚴厲既勇者 係值得成為王既人
佢會接受自己既身世同留係火山
到咁上下你殺左火山王
佢會離開火山同留低一封感謝信同護符比你 Good end

2:比水佢飲 佢會廢人化唔講野 Bad end
3:就咁殺佢 跌護符 Bad end

我理解就係咁 睇下有無其他巴打補充有無錯
開坑多過填坑
蛇眼蛇皮小畫家到底咩身世
ALL IN ALL!!SHARE IN ALL!! THERE IN ALL!!洗腦成咁
https://www.youtube.com/watch?v=oZp9iY-2saM
唔係蛇 龍女黎
其實白金之子係咩來
道具有講係人造生命,大肚ET係ver 2.0

懷疑係永恆之啲水銀變
改造人 有分1.0 2.0
我覺得ost今集overall一般般
整體都係bb正d
咁點解又有人樣,白金之子勒緹娜又係乜水
聖樹完全唔想探索,啲大型厚血過碎星
邊度門 有冇相睇下
嚴格上紅獅城正程係無探索
佢都特登整傳送門 送你去boss房前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞