「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
想問開頭個隻boss 惡兆妖鬼同惡兆王有咩關係
鮮血君王同惡兆之子又有咩關係 呢4隻都一樣樣
youtube片都有4個 點得3個 係唔知會唔會有第5
講得唔好,3個大嘅
星星
癲火

然後王派生出去有5個

解包解到都好肯定有嘅,係唔知點先開到第5個姐
咁咪好癲 5個 解哂成就有個d 算
係一種詛咒
受詛咒者一律稱為惡笑
咁即係真係同一個人? 咁點解要有2個身份同唔同地方 鮮血王好地地係地下世界建立佢國家 但又係王城地下水道坐監? 我睇到好迷
唔係同一個人
係被詛咒者一律用惡笑開頭命名
印仔勁喎
但如果唔係同一個人點解帕奇都買既道具係岩哂係2個人身上 同埋打個陣個boss 名都一樣 惡兆之子 蒙格 同鮮血君王 蒙格
孖生另外果個叫蒙葛特
蒙格有兩隻既原因我估係分身之類
我知佢地係蒙葛特,蒙格係孖生
我講緊係賜福王蒙葛特,惡兆妖鬼瑪爾基特 一樣樣
另外鮮血君王蒙格,惡兆之子蒙格又係一樣樣
即係total 有4個boss 既樣係類似 而我除左知蒙葛特,蒙格係孖生外咩都唔知
有冇人知fia故事線係發生咩事
以我理解惡兆之子同惡兆妖鬼只係守門既分身
肉體係賜福王同鮮血君王
補充
根據唔知邊舊道具既說明惡兆係一個種族黎
而惡兆之子並唔係講緊「惡兆生出黎既細路」
而係講緊「背負惡兆既細路」
所以惡兆之子同妖鬼係兩兄弟黎

至於點解認為兩隻惡兆係分身
因為第一次見惡兆妖鬼佢係憑空傳送出黎
而且講到一定會再見面咁
可以理解做佢真身要守住黃金樹
剩係可以用分身幫手守住入去史東城既路
而點解佢要幫手守史東城係因為接肢係佢子孫既後代

至於惡兆之子亦都係同一個道理
但佢身後面到底守緊d咩野就唔知了
溝左菈妮係咪一定入星星時代結局
惡兆之子個場地後得返3指係到 咁應該係得3指要守護
有用post
唔係 結局有選擇 睇你想用邊個去完
邊個好啲 唔想咁sad想同菈妮一齊
咁咪星星
死眠少女既職責同男人做愛吸收佢既盧恩
再同死誕者訓教將死誕者復活
菲雅去大賜福既原因就係要殺D
因為D手上有葛德文既盧恩
佢吸咗我地既精,殺咗D之後就去搵葛德文既屍體
再同葛德文訓教產生一個包括埋半神死亡既盧恩
我地之後拎呢個盧恩去修復法環就等於FIX咗法環個BUG
但最後菲雅都被D既細佬殺咗
星星算係good end
癲火=大團圓結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞