「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
識分身?
好多boss都識分身
剩係惡兆你都要打3次
巨人冇講過狼人殺咗賽爾維斯喎
其實有時唔係未整好, 而係整完覺得唔好cut咗
DS1都有咁嘅例子(DS1嘅訪問有提到)
不過亦不排除有DLC
好明顯有信心頭幾個map content 夠打曬同期game
佢後期每個map 應該都有一早整定個趕出街version

寫唔切就賣住先
有冇人解釋到點解燒樹會飛上天空城?
我睇返蒙葛特都幾慘
生到咁既樣,家族囚禁佢都仲堅守黃金樹
個記憶描述佢唔係想被愛而係渴望去愛
廢案佢臨死前會求你殺死蒙格結束詛咒
講起訪問之前睇Elden Ring本前導書有訪問問宮崎英高 梅琳娜左眼果三條傷痕有咩意思同之後會唔會解明呢個秘密 宮崎英高答呢樣野好難講因為會劇透 但我依家爆完機都唔知點解
有個item講白金之子係人造生命黎
我知
我諗緊是咪永恆之城班友整出黎
巨人鐵匠係黑刀刺客殺全身黑炎就知。
狼人都有被黑刀刺客襲擊,不過比狼人收返佢皮(狼人後邊多左條屍)
https://youtu.be/0NFnyfVelzU
https://youtu.be/sfZwEccoL94
有好多中文主流yt都無講到好深入既支線劇情
呢個有好多 原來有勁多都唔知
以下鳩估
米凱拉係黑手
Item描述佢唔信黃金律法
如果係work瑪蓮妮亞就唔洗咁痛苦
瑪蓮利亞件衫有描述米凱拉智慧同蠱惑人心能力比得上outer god
咁會唔會係佢古惑瑪莉卡
而導致之後既所有事情既發生呢?
終極目標就係破壞法環消除外神干擾
另一邊佢就滋養聖樹以取代黃金樹
重新架構一個完美既法環
做咁多野既目的可能就係為左救個妹
鳩估來講都似 無理由米凱拉0岀場戲份但咁多其他嘢會提及佢
今集刪左太多npc同劇情,好多npc都冇收尾真係好冇引
米凱拉唔係喺蒙格boss 房咩
王城係初代圓桌,就係trailer 個幾個
不過初代既死晒,部份人又比人召喚多次,加埋新人變新圓桌
其實白金之子係咩來
同埋點解魔女拉妮佢最後果時好似jojo咁有替身係度
聽講是幼齒
王城地底個惡笑之子蒙格 同 鮮血君王蒙格溫有咩分別
宵眼即係邊位
比人屌到得隻乾手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞