「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
下 咁癲咩
應該有
佢有講過真實之母/無形之母
但無更多資料
宮崎D故事不嬲都係寫得好隱晦
要睇其他物品描述先可以鳩估吓佢本身想寫D乜
咁瑪莉卡殺葛德文 心中係想比拉達做王?
有好多講法

1.瑪莉卡FEEL到黃金律法有缺憾,想修改佢
殺葛德文係等有藉口可以打碎佢

2.拉達個陣已經同瑪莉卡合體咗,其實係拉達同瑪莉卡既外表去搞陰謀之夜
殺葛德文係想永續王位
大家覺得踩冰勁啲定名刀月隱default 招戰技勁啲
紅獅子火
咁佢入侵地球果陣 , 點解要封 葛孚雷做王 , 直接話自己係王就得 , 佢想扮公平定咩
交界地既傳統係政教合一
一個王+一個神
未入侵個陣係龍王+一個不知名神
後尾不知名神走咗,龍族開始沒落
當時可能係因為開口話過邊個收集最多盧恩邊個就可以做王
唔可以反口掛
通常呢D高魔世界,誓言都係有真正效力
癲火 蛇仔 係咪本黎都不存在於地球?
Elden ring 定 Horizon forbidden west好玩d?
唔知
抑或係 無上意志黎到地球 知道有地球都有本來既神威脅到自己 所以選擇封印佢地
係無上意志到前既神有
黃金樹-最後同無上意志結盟
宵眼女神-被殺,剩返手下神皮一族
腥紅腐敗-隱藏係地底,附咗女武神身
石質白王/黑王-受永恆之城吸引黎到交界地,毀滅咗永恆之城
蛇神-一路隱藏係火山,直到拉卡德黎到,吸收咗拉卡德

癲火-唔知係無上意志黎前有無存在,有記錄出現係無上意志後
神皮一族照計係反無上意志 , 點解我地攻天空城果陣 , 神皮二人要幫手防守
神皮係反所有外神

可能係龍族係舊神一脈,所以幫手防
亦有可能純粹想阻止你成神
師兄可唔可以加密講下封信講咩 我手痕禁左2週目但懶得再玩多次
攬炒派?
可以咁講既
同埋 巨人之火係咪都係 黃金樹怕既野
點解同無上意志聯手後 , 唔殺左火巨人
咁就可以控制個火盆 唔怕比人搞
唯二威脅到黃金一族既野

宵眼女神既命定之死-可以殺到神,所以宵眼女神被殺

巨人族既永恒之火-燒到黃金樹,所以攻打巨人族,最後發現永恆之火熄唔到
唯有搵個巨人看守佢
即係 火巨人係比無上意志收買左?
爆機留名
可能係收買可能係威脅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞