「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
我見佢招吐息講佢要咩復仇又剩
百智應該一開頭係十卜我地
到我地燒完樹再返大賜福見到佢仲未走
佢話要搵多啲資料先走
我估個陣佢搵到啲資料係指我地一定唔可以打法環
所以先黎阻止我地
黑劍係野獸祭司黎
仲係到應該係BUG黎
我估係俾玩家送死根拎ITEM 送完九個野獸祭司就死左
覺得佢係利用我地
正如利用蠻族女咁
咁一開始侯王斷崖果個巫女屍體好有可能就係玩家嘅巫女
應該BUG黎 平時DS果d 成日未學曬d魔法個師傅就橫屍街頭
唔係可能
係一定
你啱

不過法師球體=星星種子即係點
Graven mass talisman(加法術威力嗰兩個護符)
A talisman depicting the first school of graven mages — a nightmare that would continue to haunt the academy.

Greatly raises potency of sorceries.

The primeval current is a forbidden tradition of glintstone sorcery. To those who cleave to its teachings, the act of collecting sorcerers to fashion them into the seeds of stars is but another path of scientific inquiry.
但係ds嘅火冇癲火令人發狂嘅特性喎
除非你話追求火嘅力量就係發狂嘅表現
同埋顏料係咩?邊個有能力去畫下一個世界?
我自己就覺得癲火只係純粹嘅破壞神
拎咗啦,左邊黎
初代王葛孚雷有第二個名叫荷萊露其實係有咩意思 點解唔可以用一個名
同睇片頭話荷萊露唔係褪色者黎?佢又可以做到初代王 但百智又話知道褪色者不能夠做王 講呢位初代王既野好似好少咁
荷萊露先係佢本名
葛孚雷係佢做咗王之後被賜名
荷萊露果個時期應該未有褪色者?
因為都未有法環
搵到邊個一開頭殺左主角女巫就打到佢仆街
大老婆?
去白金村行上斜路右手邊有個壺
打佢一下會有個阿伯現形
佢會比你
一開頭玩已經覺得百智同bb個first hunter一撚樣都係仆街黎
佢養女「涅斐麗.露」條線都奇奇怪怪啦
仲要都係露
同荷萊.露有咩關係
大家都蠻族人?
英文版係咩名
搭單問問 咁龍王信仰果個神係本身嘅土地神定還是係外神?

好多神搞唔清 又外神入侵 但好似原本又有土地神 但又好似無兩邊神大戰
可能係Queen Marika? 褪色者係無上意志召喚返黎,再派指頭女巫帶褪色者收集返啲碎片,但Queen Marika殺咗指頭女巫就可以令防火女帶褪色者燒聖樹救自己
嘩屌,我之前唔小心殺咗佢
死王子係半神應該好好打先係
點解會比班死刀陰到
唔係佢死左既話都唔洗搞咁大壇野 仲話王儲喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞